UFC

UFC neugodno iznenadio izborom glavne borbe jednog od idućih Fight Nightova

Jessica Eye
 screenshot
Jedna od idućih UFC-ovih priredbi, koje bi se trebale održati u Las Vegasu, dobila je poprilično neočekivanu glavnu borbu. Naime, Fight Night planiran za 13. lipnja trebale bi predvoditi Jessica Eye i Cynthia Calvillo.

UFC pri dolasku u Las Vegas planira organizirati borilački program svaki vikend. Tako bi APEX kompleks 30. svibnja trebao ugostiti Fight Night koji predvode Tyron Woodley i Gilbert Burns, tjedan dana iza toga uslijedit će veliki UFC 250, a onda i još jedan program iz Fight Night serije. Datum je 13. lipnja, a danas je isti dobio neočekivanu glavnu borbu.

Program bi, prema informacijama koje donose relevantni borilački portali, trebale predvoditi borkinje muha kategorije, Jessica Eye i Cynthia Calvillo. Ne moramo dodatno objašnjavati kako su fanovi po forumima i društvenim mrežama vrlo brzo reagirali te su počeli ovu borbu nazivati najlošijih "main eventom" u povijesti UFC-a.

33-godišnja Jessica Eye (15-7, 5-6 UFC) u promociji je od samog uspostavljanja ženskih divizija, a zadržala se i unatoč svojevremeno vrlo ružnom nizu posjeduje. Nizom pobjeda došla je do borbe za titulu, no onda je doživjela i težak nokaut poraz od Valentine Shevchenko. Bilo je to u lipnju prošle godine, da bi u prosincu savladala Viviane Araujo i potvrdila kako je na putu prema novoj prilici. Ipak, ne smijemo zanemariti što je na vaganje za tu posljednju borbu došla dva kilograma preteška. Na ljestvici izazivačica nalazi se na prvom mjestu, što bi značilo kako pobjedom u idućoj borbi tu priliku uistinu može osigurati.

Cynthia Calvillo (8-1-1, 5-1-1 UFC) do sada se iskazala svojim talentom, ali i problemima pri zadovoljavanju maksimalne težine slamka kategorije. Čak tri puta dolazila je preteška na vaganje, što je konačno rezultiralo naredbom za promjenu kategorije. Srećom po nju, radi se u ljubimici Dane Whitea pa je tako dobila priliku već u prvom nastupu doći do pobjede kojom bi se uključila u sam vrh. Pobjeda protiv broja 1 niti ne može garantirati ništa drugo.

Program ove priredbe tek se krenuo slagati, no svakako vrijedi napomenuti kako je za isti ugovoren novi pokušaj borbe Marvina Vettorija i Karla Robersona.

Linker
30. travanj 2024 20:16