UFC

UFC objavio dobitnike bonusa: Finalisti TUF-a zasluženo osvojili bonus za najbolju borbu večeri

Cody Gibson (lijevo) i Brad Katona (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ukupno četvero boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Jako dobrih 12 mečeva ponudila je UFC 292 priredba održana sinoć u Bostonu. Nije bilo lako Dani Whiteu odabrati dobitnike bonusa, a iako su dobitnici bonusa mogli biti i brojniji nego inače, White je odlučio nagraditi ukupno četvero boraca, što je zapravo uobičajena praksa.

Krenut ćemo od najbolje borbe večeri, a tu je bonus podosta očekivano pripao Bradu Katonu i Codyju Gibsonu. Dvojica bantamaša borila su se u finalu ovosezonskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ i pružili su nam tri runde pravog rata. Bradu Katoni nerijetko se spočitavalo da pruža dosadnjikave mečeve, ali danas ga nitko ne može optužiti za dosadan meč.

Osim bonusa u iznosu od 50 tisuća dolara, Katona je postao i prvim borcem u povijesti koji je dvaput osvajao ‘‘TUF‘‘. Cody Gibson kući odlazi poražen jednoglasnom odlukom, ali 50 tisuća dolara bonusa zasigurno će mu poslužiti kao dobra utješna nagrada. Katoni je ovo bio peti UFC nastup i tek prvi bonus, a isti je slučaj i s Codyjem Gibsonom.

Bonuse za najbolju izvedbu večeri osvojili su pobjednici u glavnoj i sunaslovnoj borbi večeri. Sean O‘Malley nokautirao je Aljamaina Sterlinga početkom druge runde i jednostavno je morao biti dodatno nagrađen za takvo postignuće. Bonus od 50 tisuća dolara vjerojatno će mu biti sporedna stvar u ovoj situaciji, jer danas se okitio titulom prvaka UFC-ove bantam kategorije. Ovo mu je osmi bonus u karijeri, a odradio je 11 nastupa pod okriljem UFC-a.

Weili Zhang u sunaslovnoj borbi večeri dominantno je porazila Amandu Lemos i uspješno je obranila titulu prvakinje u slamka kategoriji. Jednoglasnom odlukom sudaca Kineskinja je došla do pobjede, a postavila je i zanimljiv rekord. Naime, Zhang je pogodila ukupno 296 udaraca, dok je Lemos bila uspješna samo 29 puta. Razlika od 267 pogođenih udaraca najveća je u povijesti ženskih mečeva unutar UFC-a, stoga je Zhang svoj bonus itekako zaslužila. Deset nastupa odradila je u UFC-u, a ovo joj je peti bonus u karijeri.

Zasluženi dobitnici i teško se može išta prigovoriti po tom pitanju.

Linker
29. travanj 2024 15:12