UFC

UFC odabrao datum za meč Cejuda i Sterlinga: Problem stvara Sterlingova ozljeda bicepsa

Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
Obračun za prvaka UFC-ove bantam kategorije mogli bismo gledati za uskršnji vikend

Borba između Henryja Cejuda i Aljamaina Sterlinga trebala bi biti jedna od većih UFC-ovih borbi u prvoj polovici 2023. godine. Obračun dvojice vrhunskih boraca trenutno još nije službeno ugovoren, a Sterling je nedavno dao naslutiti da ćemo nešto dulje morati čekati na ugovaranje te borbe.

‘‘Trebat će mi zdrav biceps da ih mogao nastupiti na 100 posto svojih mogućnosti, a Henryja Cejuda ne uzimam olako. Moram se pobrinuti da sam u formi, a teško se dovesti u formu kad me ovo kompromitira cijelo vrijeme. Da, mogu trčati i mogu odrađivati sprinteve. Sve je to kul, ali moram se pobrinuti da imam ‘grapplersku‘ kondiciju za 25 minuta borbe.‘‘, rekao je Sterling koji je svjestan da bi u meču protiv Cejuda moglo biti puno hrvačkih i BJJ sekvenci.

Sean O‘Malley počeo je zazivati UFC da ugovore borbu za privremenog prvaka, a Henry Cejudo spreman je boriti se i protiv O‘Malleyja u svom povratničkom nastupu. Čini se da će O‘Malley ipak morati pričekati, jer pojavile su se informacije da UFC aktivno radi na ugovaranju borbe između Sterlinga i Cejuda.

Unatoč gore spomenutoj ozljedi prvaka, UFC-ov plan je ugovoriti ovu borbu za UFC 287 event koji se održava 8. travnja (4. mjesec). Naravno, trebat će im Sterlingova potvrda da se može pripremiti za taj datum, a to je trenutno vrlo upitno.

Dobiju li UFC-ovi čelnici ‘‘zeleno svjetlo‘‘ od strane Sterlinga, onda ćemo i vrlo brzo dobiti službenu potvrdu ovog meča. Portal MMA Fighting došao je do ovih informacija i vjerojatno ćemo vrlo brzo saznati hoće li se Sterling i Cejudo uistinu boriti 8. travnja (4. mjesec) ili će Sterling ipak trebati više vremena za oporavak i pripremu. Henry Cejudo neće mu biti nimalo lak zalogaj i jasno je da će Sterling trebati posve zdravo tijelo kako bi se što bolje pripremio za novu obranu svoje titule prvaka.

Linker
31. ožujak 2023 02:22