UFC

UFC on ESPN 23 borac odbio bonus na honorar i borbu protiv borca koji nije zadovoljio na vaganju

Gabriel Benitez vs. Jonathan Pearce
 screenshot (YouTube, UFC)
Broj borbi UFC on ESPN 23 priredbe pao je s planiranih 12 na 11 okršaja

Nažalost, nije rijetkost vidjeti nezadovoljavanje težinske kategorije od strane boraca na najvišoj razini sporta, odnosno u UFC-u. Takve situacija najčešće završe kaznom putem oduzimanja 30 posto honorara, koji onda budu proslijeđeni protivniku borca koji nije odradio svoj posao. Tako najčešće do tih borbi dođe te se one navode kao borbe u međukategoriji. Ipak, sad smo dobili dokaz da se to ne događa baš uvijek.

Nakon što je Gabriel Benitez premašio granicu lake kategorije (70 kg) za dva kilograma, on je odradio sučeljavanje s Jonathanom Pearcom, no do ove borbe s uvodnog program UFC on ESPN 23 priredbe neće doći. Pearce je nedugo nakon samog vaganja, putem Instagrama otkrio kako je odbio borbu protiv Beniteza, kao i 30 posto njegovog honorara kojeg bi tim putem uprihodio.

"Nažalost, moj protivnik došao je dva kilograma pretežak i naša borba se neće održati. Ja sam svoj dio posla odradio, zadovoljio sam težinu i neću ga nagraditi prihvaćanjem borbe i davanjem bilo kakve startne prednosti. Pokušavam biti pametan po pitanju karijere i nadam se da ću uskoro ponovno biti u borilištu", napisao je Pearce.

Ovaj produkt Contender Seriesa u promociji je do sada upisao po jednu pobjedu i poraz te mu je jasno kako mu je iduća borba ključna. Ako ju izgubi, dolazi u situaciju gdje mu naredni poraz nikako nije opcija. S druge strane, pobjeda u ovakvoj borbi i dolazak na 2-1 omjer bi mu sigurno donijeli još barem dvije, a vjerojatno i minimalno tri UFC borbe, neovisno o njihovom ishodu.

Linker
24. travanj 2024 11:35