UFC

UFC otpustio glavnog trening partnera Stipe Miočića

Jeff Hughes i Stipe Miočić
 Instagram
Među borcima koje je UFC ovih dana otpustio sa svog rostera ističe se ime teškaša Jeffa Hughesa

Iako je Stipe Miočić za svog glavnog sparing partnera prognozirao velike stvari u UFC-u, to se nije ostvarilo. Zapravo, Jeff Hughes napušta promociju kao jedan od lošijih teškaša koje smo prijašnjih godina imali priliku gledati, a konkurencija po tom kriteriju nije mala budući da je UFC silom pokušavao proširiti roster kraljevske divizije.

32-godišnji Hughes u promociju je došao 2018. godine, nakon nastupa na Contender Seriesu, gdje je potvrdio kako posjeduje talent. No, njegove izvedbe na UFC priredbama bile su daleko ispod razine koju promocija zahtijeva. Prvo je poražen od Mauricea Greenea, borca kojeg je samo godinu dana ranije savladao, onda je došla poništena borba protiv Todda Duffeeja, u kojoj je došlo do nehotičnog uboda prstom u oko, da bi Hughes idući poraz doživio u listopadu prošle godine, kad je bolji od njega bio Raphael Pessoa. Posljednji nastup imao je prošlog vikenda, kad ga je Juan Espino savladao prekidom u prvoj rundu i tada je bilo jasno kako će Hughes teško dobiti novu priliku.

Osim Hughesa, poraz na istoj priredbi doživio je još jedan Stipin timski kolega, Aleksa Čamur. Nažalost, Strong Style tim nikako ne uspijeva dovesti još jednog borca na neku višu razinu. Osim Hughesa i Čamura, rezultat nije napravio niti John Gunther, dok je Jessica Eye poziciju izazivačice izborila nakon što je napustila tim. Ona je čak u jednom trenutku imala omjer 1-5 u promociji. Postavlja se pitanje je li Stipe jednostavno toliko dobar i talentiran ili u Clevelandu ipak nema toliko pravih MMA talenata kao u nekim drugim dijelovima SAD-a?

Linker
21. lipanj 2024 15:30