UFC

UFC otpustio još jednog veterana: Ben Rothwell više nije dio najjače MMA promocije

Ben Rothwell

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Nekoć ponajbolji teškaš svijeta morat će potražiti novog poslodavca

UFC-ova teška kategorija ostala je bez još jednog dugoročnog i moglo bi se reći kultnog borca. Ben Rothwell (39-14-0, 9-8 UFC) otpušten je iz najjače svjetske MMA promocije.

40-godišnji američki borac debitirao je pod okriljem UFC-a još 2009. godine, a prvi meč odradio je protiv Caina Velasqueza. Cain je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, a Rothwell se nakon toga borio sa serijom legendarnih boraca. Najbolji period svoje karijere, Rothwell je imao od sredine 2013. godine pa do četvrtog mjeseca 2016. godine.

''Big Ben'' nanizao je tada četiri pobjede, a slavio je protiv boraca kao što su Alistair Overeem, Josh Barnett, Brandon Vera i Matt Mitrione. Uslijedio je meč protiv Juniora dos Santosa na UFC priredbi u Zagrebu, ali JDS je totalno nadjačao Rothwella u tom meču. Ben je izgubio još dva meča nakon toga, a nade za napad na titulu, naglo su splasnule. Rothwell se prošle godine borio dvaput. Chrisa Barnetta savladao je ''submissionom'' u drugoj rundi, dok ga je Marcos Rogerio de Lima nokautirao u jedanaestom mjesecu, nakon samo 32 sekunde.

Rothwell se 21. svibnja (peti mjesec) trebao boriti protiv Alexandera Gustafssona, na UFC Fight Night 210 priredbi. Od tog meča ipak neće biti ništa, jer Rothwell je iz zasad nepoznatih razloga otpušten. Izvori iz UFC-a potvrdili su za MMA Fighting ovu informaciju, a trenutno nije poznato hoće li Gustafsson ostati na programu te priredbe i protiv koga će se boriti.

Linker
17. travanj 2024 07:34