UFC

UFC-ov BJJ čarobnjak očajnički traži protivnika: 'Svi od 6. do 12. mjesta su me odbili!'

Ryan Hall
 screenshot
Vrlo uspješni UFC-ov borac perolake kategorije i pobjednik 22. sezone Ultimate Fightera, Ryan Hall, trenutno ima velikih problema s ugovaranjem borbe. Otvoreno je otkrio kako su ga odbili apsolutno svi borci plasirani na službenom poretku kategorije između šestog i 12. mjesta.

34-godišnji Ryan "The Wizard" Hall (8-1, 4-0 UFC) posljednji nastup imao je u srpnju prošle godine, kad je savladao Darrena Elkinsa, no njegov veliki problem je to što je u posljednje četiri godine nastupio tek četiri puta. Trenutno je spreman boriti se, očekuje ugovaranje borbe, no otkriva kako ima veliki problem s tim što ga protivnici odbijaju.

"Trenutno imam velikih problema pronaći protivnika. Direktno sam odbijen od svih boraca krenuvši od 12. mjesta službenog poretka pa do šestog. To su Shane Burgos, Jose Aldo, Josh Emmett, Jeremy Stephens, Renato Moicano, Frankie Edgar i Calvin Kattar. Doslovno svi sve do Korean Zombieja i Yaira Rodrigueza", rekao je trenutno 13. borac ljestvice u razgovoru s Arielom Helwanijem na ESPN-u.

Hall vjerojatno ima veliki problem u svom stilu borbe. On se većinom sastoji od držanja distance na nogama i kružnog udarca nogom te kasnijih pokušaja odvođenja borbe na pod, gdje je zapravo jedan od najopasnijih boraca na cijelom rosteru. Dobitnik nagrade "submission godine" za 2018. godinu, za pobjedu "hell hookom" nakon "imanari rolla" protiv BJ Penna, naglasio je kako se ne namjerava boriti protiv bilo koga plasiranog ispod sebe, no čini se da će to možda i morati, ukoliko želi uskoro nastupiti.

Borci koje je do sada Hall u UFC-u savladao su Artem Lobov, Gray Maynard, BJ Penn i Darren Elkins, a posebno su frustrirani onime što je pružio bili Maynard i Elkins. Hall je svakako borac kojem se stilski teško prilagoditi i možda se u tome krije razlog toga što on ne može dogovoriti borbu. No, tu je i UFC koji bi borcima trebao narediti da nemaju pravo izbora. Ovako jedan sjajan borac gubi vrijeme dok čeka svoju priliku za dokazivanje.

Linker
26. travanj 2024 03:37