UFC

UFC-ov borac: ‘Neću gledati glavnu borbu večeri. Kad se žene bore, odlazim po grickalice ili na WC‘

Lemos vs Jandiroba | Loik Radzhabov

 Screenshot (youtube, Instagram)
Borac lake kategorije na poprilično oštar način osvrnuo se na ženski MMA

Drugi tjedan zaredom, UFC nam nudi event koji će predvoditi žene. Rose Namajunas i Tracy Cortez proteklog vikenda bile su u glavnim ulogama, a večeras nas čeka priredba koju će predvoditi Amanda Lemos i Virna Jandiroba.

Potez je to koji ne nailazi na pretjerano odobravanje fanova. Zapravo, puno je više onih koji kritiziraju UFC zbog takve odluke i smatraju kako bi glavne borbe večeri trebale nuditi atraktivnije dvoboje.

Ako posmatramo današnji event, problem nije u činjenici da event predvode žene, koliko u činjenici da se radi o dvije borkinje koje svojim statusom jednostavno ne privlače publiku i nisu dovoljno velika imena za predvoditi event najveće svjetske MMA organizacije. Ono što im ide u korist jest činjenica da ostatak ‘‘fight carda‘‘ također ne nudi imena dostojna ‘‘main carda‘‘ i tako su UFC-ovi čelnici ipak birali Virnu Jandirobu i Amandu Lemos kao najbolje rangirane borkinje na tom ‘‘cardu‘‘.

No, brojni fanovi jednostavno će preskočiti ovaj event ili samo glavnu borbu večeri. Među njima je i Loik Radzhabov koji je prvenstveno borac, a zatim fan ovog sporta. Tadžikistanac će večeras nastupiti na preliminarnom dijelu priredbe i borit će se protiv Treyja Ogdena. Međutim, Radzhabov se ne planira previše zadržavati na priredbi i otkrio je kako neće pratiti što se događa u glavnoj borbi večeri.

‘‘Ne gledam ga (ženski MMA), neovisno o tome tko se bori. Zapravo, kad se žene bore, napravim pauzu kako bih si uzeo neke grickalice ili otišao do toaleta.‘‘, rekao je Radzhabov za ArMMAgeddon emisiju.

Mnogi u komentarima na društvenim mrežama složili su se s Radzhabovim i pisali su kako im ženske borbe uistinu služe za pauzu. Treba ipak reći kako se radi o nepoštenom omalovažavanju ženskog MMA-a.

Žene dugi niz godina igraju važnu ulogu unutar UFC-a i pružile su mnoštvo upečatljivih mečeva. Prva borba između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk po mnogima je ponajbolja borba u povijesti ovog sporta, a to je samo jedan od brojnih vrhunskih mečeva u ženskom MMA-u.

Razumljivo je da netko ne podržava odluku UFC-a o dvama uzastopnim eventima koje predvode žene, ali činjenica je da ženski MMA neprekidno raste, a mečevi postaju sve kvalitetniji i atraktivniji.

Linker
06. rujan 2024 11:49