UFC

Whiteov ‘najveći događaj u povijesti sporta‘ vodi prema katastrofi? ‘Fight card‘ UFC 306 eventa izgleda jako loše

Sphere UFC 306

 Screenshot (twitter)
UFC-ov predsjednik najavljuje spektakl ‘‘neviđenih razmjera‘‘, ali stvari zasad ne idu u tom smjeru

"Već sam uložio 16 milijuna dolara u ovo. Ovo se nikad više neće ponoviti. Neće se moći replicirati. Tko god dođe nakon mene u Sphere, nadrljao je. Bit će to najveći sportski događaj koji je itko ikada vidio.", riječi su koje je Dana White već nekoliko puta izrekao obraćajući se medijima i najavljujući UFC 306 event.

Radi se o priredbi koja će se 14. rujna (deveti mjesec) održati u takozvanom Sphereu, megaspektakularnom zdanju koje je prošle godine otvoreno u Las Vegasu. Kao što sam naziv govori, radi se o dvorani sferičnog oblika, opremljenoj najmodernijom tehnologijom i uvjetima za organizaciju sportsko-zabavnog sadržaja.

Dana White postavio je ogromna očekivanja od eventa kojim će ujedno obilježiti i Dan nezavisnosti u Meksiku, a kao partneri priključili su se i Saudijci. UFC-ov predsjednik nedavno je upravnom odboru UFC-a i ostalim investitorima morao pokazati u što je uložio tako veliku količinu novca, ali White tvrdi kako su svi oduševljeni nakon što im je prezentirao plan.

Ne trebamo otići predaleko kako bismo se sjetili da je Dana White na sličan način najavljivao i UFC 300 event. Povijesna UFC-ova priredba na kraju je ponudila jako dobar ‘‘fight card‘‘, ali nismo dobili ono nešto ‘‘neviđeno i posebno spektakularno‘‘ što je White u nekoliko navrata najavljivao. Kako sada stvari stoje, sličan scenarij mogao bi se ponoviti u devetom mjesecu.

Jasno je da White ima velike planove po pitanju same produkcije eventa, ali ‘‘fight card‘‘ ipak je ono najvažnije u cijeloj priči. Ambijent, dvorana, produkcija i sve ostalo padaju u drugi plan, ako popis borbi ne bude zadovoljavajuć i u skladu s onim što je White najavio.

Pogled na trenutno stanje tog ‘‘fight carda‘‘ odaje dojam da nas čeka event iz ‘‘Fight night‘‘ kategorije, a ne nešto ‘‘dosad neviđeno u svijetu sporta‘‘.

Michel Pereira protiv Anthonyja Hernandeza i Raul Rosas protiv Aori Qilenga nominalno su najzvučniji mečevi među zasad sedam najavljenih mečeva. Tu su još imena poput Irene Aldane, Norme Durmont, Manuela Torresa, Ignacija Bahamondesa, Yazmin Jauregui itd.

image

UFC 306 - zasad potvrđene borbe (20.7.2024.)

Wikipedia

Poveći broj meksičkih boraca nije iznenađujuć, ali UFC treba zvijezde na ovom eventu, barem ako žele opravdati sva ta ogromna očekivanja koja su sami postavili. Medijima je proteklih dana kružila informacija kako će Sean O‘Malley i Merab Dvalishvili predvoditi priredbu, dok bi Max Holloway i Ilia Topuria također bili dio tog eventa. Ariel Helwani naknadno je demantirao te tvrdnje rekavši kako meč Hollowayja i Topurije nije planiran za tu priredbu, ali O‘Malley i Dvalishvili trebali bi predvoditi program UFC 306 eventa.

Očekuje se kako će na tom eventu rukavice ukrstiti Alexa Grasso i Valentina Shevchenko, što bi bio njihov treći međusobni okršaj za pojas u muha kategoriji. Dakle, dodamo li dva spomenuta meča na ‘‘fight card‘‘, program na papiru izgleda bolje, ali dolazimo do brojke od ukupno devet mečeva.

Dana White prije nekoliko dana izjavio je kako će UFC 306 event sadržavati ukupno 10 mečeva, što je nešto manja brojka od uobičajene. Sedam mečeva već je najavljeno, dva su vrlo izgledna (O‘Malley vs. Dvalishvili; Grasso vs. Shevchenko), što znači da mjesta ostaje za samo još jedan meč. Ako Merab i O‘Malley predvode event, ta preostala borba zasigurno neće biti nešto što će odskakati i činiti ovaj event ‘‘posebnim‘‘.

Možda griješimo i možda Dana White uistinu sprema iznenađenja kakva trenutno ne možemo niti predvidjeti. No, sudeći po trenutnom stanju, a sudeći i po scenariju koji smo gledali u sklopu UFC 300 eventa, Whiteov plan ne ide u dobrom smjeru. Krajnje je vrijeme da ovaj event bude obogaćen borbama koje će ga učiniti ‘‘nečim posebnim‘‘.

‘‘Bit će to najveći sportski događaj koji je itko ikada vidio.‘‘, svijet je ipak svjedočio većim događajima od meča između O‘Malleyja i Dvalishvilija, a Dana White možda će ponovno morati okrenuti telefonski broj koji mu se nalazi na brzom biranju, a spremljen je pod imenom ‘‘Alex Pereira‘‘.

Linker
31. kolovoz 2024 22:23