UFC

UFC-ov debeljko nastupa ovaj vikend: Prisjetite se nevjerojatnog nokauta kojim je umirovio Villantea

Chris Barnett

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Chris Barnett teškaš je koji iz meča u meč pruža poteze kakvima se nitko ne bi nadao

Nakon sjajnog UFC 273 eventa, promocija ovaj vikend nudi imenima ipak osjetno slabiju priredbu. Ne treba im zamjeriti, jer nemoguće je iz tjedna u tjedan nuditi mečeve onih najboljih.

Vicente Luque i Belal Muhammad predvodit će UFC on ESPN 34 event, a kroz ostatak priredbe iamt ćemo priliku gledati još nekoliko zanimljivih imena kao što su Miguel Baeza, Mounir Lazzez, William Knight itd.

Jedno ime s preliminarnog dijela priredbe svakako nemojte propustiti. Chris Barnett (22-7-0, 1-1 UFC) izuzetno je uzbudljivi teškaš koji uvijek voli priuštiti ‘‘show‘‘ za gledatelje. Sredinom prošle godine, debeljuškasti teškaš debitirao je porazom od Bena Rothwella, a u 11. mjesecu uslijedila je nova prilika za prvu UFC pobjedu.

Iskusni Gian Villante poslužio je kao prepreka, ali Barnett ju je prošao na spektakularan način. Zadnjim kružnim udarcem nogom (‘wheelkick‘), ‘‘Beastboy‘‘ je Villantea poslao na pod, a posao je dovršio s nekoliko dodatnih udaraca.

Radi se o spektakularnom potezu za bilo kojeg borca, a pogotovo za teškaša takve konstitucije. Naime, Chris je visok 175 centimetara, što je za teškaša ispod svakog prosjeka, a kilažom je na samoj gornjoj granici teške kategorije. To ga nije spriječilo da Villantea umirovi sjajnim nokautom, jednim od najboljih u 2021. godini.

Ovog vikenda Barnetta čeka treći UFC nastup. Slovak Martin Buday (9-1-0, 0-0 UFC) stajat će na suprotnoj strani kaveza. Bivši OKTAGON-ov prvak teške kategorije, ugovor s promocijom izborio je preko Contender Seriesa, nokautiravši Lorenza Hooda u prvoj rundi. U debiju protiv Barnetta, trudit će se dokazat kako pripada najjačoj svjetskoj promociji, ali čeka ga izuzetno nekonvencionalan teškaš koji će ponovno pružiti seriju poteza koje ne viđamo često u teškoj kategoriji.

Linker
02. svibanj 2024 22:44