UFC

(VIDEO) UFC on ESPN 34: Buday ilegalnim udarcem laktom odnio pobjedu

Chris Barnett

 Screenshot (twitter, Ufc On Bt Sport)
Budayev debi u najjačoj organizaciji nije prošao bez kontroverzi

Unatoč sumnjivim pobjedama koje je imao u svojoj dosadašnjoj karijeri i vidljivom manjku kvalitete u svim segmentima borbe, kladionice su stavile Martina Budaya kao favorita protiv Chrisa Barnetta i pritom nisu pogriješile. Slovački borac uspješno je startao karijeru u UFC-ovoj organizaciji, ali to ipak nije prošlo bez kontroverzi.

U borbu s Barnettom 30-godišnjak je ušao odlično te slijedio svoju taktiku koja je bila slična onoj u borbi protiv Lorenza Hooda na DWSC-u. Osjetno nižem Barnettu nije odgovarao Budayev stil borbe, a u prvih 10 minuta nije plasirao gotovo niti jedan pravi udarac.

Nepredvidivog i nižeg protivnika Buday je odlično kažnjavao u klinču i u borbi s distance slomivši mu pritom u drugoj rundi rebra na lijevoj strani. Buday je odlično koristio svoju veličinu i težinu konstantno se naslanjajući na protivnika uz kavez pogađajući ga pritom kratkim udarcima, a odlično je i branio pokušaje rušenja od strane nižeg borca.

U 3. rundi samo se čekao prekid borbe, a to se zamalo i dogodilo ali ne onako kako je Buday to zamišljao. Nakon što ga je rušio na pod, Buday je serijom udaraca krenuo završiti svog protivnika, međutim jedan od tih udaraca je bio laktom u potiljak nakon čega se Barnett počeo izvijati od boli, a sudac je zaustavio borbu. Barnett borbu nije mogao nastaviti, a sudac Dan Miragliotta donio je odluku kako je udarac bio slučajan te da neće biti diskvalifikacije. Sudačkim preglasavanjem unatoč ilegalnom udarcu Buday je u konačnici odnio pobjedu.

Činjenica je to da je Buday stvarno bio bolji kroz sve tri runde i bilo bi pomalo nesretno da je na kraju izgubio diskvalifikacijom, ali opet pravila su tu kako bi se borci zaštitili.

Puno je onih koji su pokazali negodovanje tom odlukom među kojima su najglasniji bili Francis Ngannou, Jamahal Hill, Junior Dos Santos, Jake Hadley, Marlon Vera i Chris Curtis.

Linker
07. svibanj 2024 09:47