UFC

UFC-ov 'Novi Khabib' ugovorio novu borbu već za idući vikend

Khamzat Chimaev
 screenshot
Nakon impresivnog ovotjednog UFC debija, Khamzat Chimaev ponovno nastupa već idućeg vikenda

Nakon UFC on ESPN 13 priredbe, održane u noći sa srijede na četvrtak (16. srpnja) na Fight Islandu, fanovi i mediji nisu mogli prestati pričati o Khamzatu Chimaevu (7-0, 1-0 UFC). Čečenski borac iz Švedske došao je kao kasna zamjena za Duška Todorovića, podigao se iz veltera u srednju kategoriju, a onda je prezentirao rijetko viđenu dominaciju protiv Johna Phillipsa.

Chimaev je oduševio i odmah nakon borbe, kad je od UFC-a zatražio ostanak na Fight Islandu i još jednu borbu, a poznato je kako Dana White obožava takve "igrače" pa mu je to odlučio i priuštiti. Chimaeva ćemo tako gledati već idućeg vikenda, na UFC on ESPN 14 priredbi koju predvode Robert Whittaker i Darren Till. Chimaev će nastupiti u svojoj kategoriji, tj. velteru, što zvuči pomalo zastrašujuće, budući da je u srednjoj protiv Phillipsa izgledao nevjerojatno velik i snažan.

Protivnik borcu kojeg su mnogi zbog dominantne izvedbe već prozvali "Khabib 2.0" bit će jedno iskusno i dokazano europsko ime. Radi se o Rhysu McKeeju (10-2-1), britanskom borcu koji je već ranije držao titulu BAMMA prvaka, a posljednja tri nastupa upisao je u Cage Warriors promociji, uz tri pobjede. Inače je do posljednje borbe nastupao u lakoj kategoriji, da bi spomenuti nastup odradio u velteru. Bilo je to u rujnu prošle godine pa će tako ovaj borac, koji je sve pobjede do sada upisao prekidom, nastupiti po prvi put nakon deset mjeseci.

Chimaev je također sve svoje dosadašnje pobjede upisao prekidom, što bi samo trebalo biti dodatna pozivnica svima da poprate ovu borbu. I ne samo nju, nego i cijeli program koji sad, prema trenutno dostupnim podacima, na popisu ima čak 15 borbi. UFC svoju prvu Fight Island avanturu namjerava završiti sa stilom.

Linker
26. lipanj 2024 16:38