UFC

UFC-ov predsjednik smatra da će Islam uskoro prestići Khabiba: ‘Mogao bi imati i veći niz obrana titule od njega‘

Islam Makhachev i tim

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Islam je definitivno borac koji bi dugo mogao vladati lakom kategorijom, a predispozicije za to definitivno ima

San Khabibova oca Abdulmanapa bio je da Khabib svoju dominaciju u UFC-u i titulu u lakoj kategoriji prepusti rođaku Islamu, a upravo je to ono što trenutno živi vrh lake kategorije. Makhachev je svoju titulu već dvaput obranio, i to oba puta protiv fenomenalnog Alexandera Volkanovskog.

Premalo obrana titule je ono što se Khabibu spočitava kada se govori o ‘‘GOAT-u‘‘, a UFC-ov predsjednik Dana White vjeruje da Islam ima mogućnost nadmašiti Khabiba kada je u pitanju UFC-ova, ali i njegova osobna ostavština.

‘‘Nisam siguran da on više živi u Khabibovoj sjeni. Subota je bila veliki korak u ispravnom smjeru za njega. Tip je jednostavno dominantan. Pogotovo kada se sjetimo kontroverzi nakon njihove prošle borbe, ovaj finiš je fenomenalan. Protiv tipa koji je toliko izdržljiv i koji ima toliko dobru bradu, bolje od toga ne ide. Nikada nismo vidjeli da je to netko učinio Volkanovskom‘‘, rekao je Dana na press konferenciji.

‘‘Ako nastavi raditi ovo što radi, dominirati tipove i nokautirati ih, ne vidim razloga da ne prestigne Khabiba. Khabib je osvojio titulu i branio ju, no Islam može imati još veći niz obrana od njega. Ima dovoljno talenta da osvoji i drugi pojas, ali to se još neko vrijeme neće dogoditi. Još ima tipova u lakoj, ali ako nastavi braniti titule tamo, može ići gore‘‘, dodao je.

Islam je definitivno borac koji bi dugo mogao vladati lakom kategorijom, a predispozicije za to definitivno ima. Ukoliko to i nastavi, UFC će ga sigurno gurnuti u priču i za drugi pojas.

Linker
19. svibanj 2024 08:37