UFC

UFC-ov ranking: Nekoliko zanimljivih promjena i Gaethjeov debi na 'pound-for-pound' ljestvici

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
UFC 249 priredba označila je povratak najpoznatije svjetske MMA promocije na scenu, ali i konačno donijela nekakve promjene na rang-listama.

Event u Jacksonvilleu donio nam je nekoliko zanimljivih promjena na UFC-ovim ljestvicama. Najveći dobitnik je, naravno, novi privremeni prvak u lakoj kategoriji Justin Gaethje, a u TOP 15 svojih kategorija ponovno su se našli povratnici Dominick Cruz i Fabricio Werdum.

Pa krenimo onda s glavnom zvijezdom priredbe...

Gaethje je pobjedom nad Tonyjem Fergusonom skočio za tri mjesta i tako zauzeo poziciju prvog izazivača u lakoj kategoriji. 'The Highlight' se smjestio odmah ispred svog posljednjeg protivnika te Dustina Poiriera (3.) i Conora McGregora (4.). Justin je ujedno i debitirao na 'pound-for-pound' rankingu gdje je zauzeo 11. mjesto, a svojom je pobjedom Fergusona srušio za čak tri pozicije (13.). Ovih TOP 15 predvodi Jon Jones, a zatvara Tyron Woodley.

Spomenimo i kako je velik pad doživio Donald Cerrone koji je nakon dva neuspješna nastupa u velteru, na ljestvici lake kategorije pao za čak 6 mjesta te je sada na 12. poziciji.

Od ostalih zanimljivih promjena spomenimo povratak Dominicka Cruza u TOP 15 bantam kategorije (12.), te Fabricija Werduma koji se kod teškaša pojavio na 15. mjestu. Aleksei Oleinik je pobjedom nad slavnim Brazilcem skočio na 10. poziciju teške, a Calvin Kattar je pobjedom nad Jeremyjem Stephensom došao do 7. mjesta perolake kategorije.

Kompletan ranking i sve promjene pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 09:45