UFC

UFC-ov veteran: ‘Ako itko treba biti kriv za plaće boraca, to su borci!‘

Conor McGregor

 The Mac Life
Sudac zadužen za nadolazeći slučaj odbio je nagodbu od 335 milijuna dolara jer je smatrao da to nije ni približno ono što UFC duguje borcima

UFC ide na sud u veljači kako bi se obranio od optužbi da su nezakonito potiskivali plaće boraca godinama, zloupotrebljavajući svoj nadmoćan položaj u MMA prostoru. Radi se o velikom slučaju koji bi mogao donijeti velike promjene.

UFC-u ide jako dobro, zarađuju više novca nego ikada prije i nastavljaju povećavati svoju zaradu iz kvartala u kvartal. A borci? Ne baš. Plaće su godinama bile zaključane na manje od 20% prihoda, a sudac zadužen za nadolazeći slučaj odbio je nagodbu od 335 milijuna dolara jer je smatrao da to nije ni približno ono što UFC duguje borcima.

Mnogi borci su htjeli da nagodba prođe. Za njih je "bolje vrabac u ruci nego golub na grani", pogotovo kada granu kontrolira korporativno naklonjeno pravosuđe. S obzirom na njihovu profesiju, pomislili biste da im ne bi smetala žestoka borba, ali kako bivši UFC-ov borac Matt Brown objašnjava u nedavnom podcastu, borci su naučili da je borba za veću plaću u UFC-u - izgubljen rat.

"Ako itko treba biti kriv za plaće boraca, to su borci", rekao je Brown u podcastu Fighter vs. Writer. "I ja sam jedan od njih, barem bivši. Nikada se nisam borio protiv UFC-a zbog svoje plaće."

"Nikada u životu nisam čuo za posao gdje zaposlenici — ako nas želite nazvati zaposlenicima — kažu: ‘Da, ne bih trebao biti plaćen više. Plaćaju me savršen iznos novca.‘ To mi je nevjerojatno."

"I gledajte, uvijek sam bio zadovoljan kako me UFC tretirao", nastavio je Brown. "Sviđaju mi se. Ovo nije nikakva mržnja prema njima. Ali kad bih mislio da bi me borba za sebe i svađa s njima zbog plaće dovela do većih primanja, apsolutno bih to napravio bez razmišljanja."

"Kao, ako se pokušaš boriti protiv UFC-a, tvoje šanse za veću plaću samo se smanjuju. Samo smanjuješ svoje šanse za veću plaću. Zato se borci javno zalažu za njih (UFC) iako nešto u pozadini njihovog uma govori: ‘Dovraga, ovo nije baš ono što želim.‘ ", zaključio je UFC-ov veteran.

Linker
05. rujan 2024 10:27