UFC

Cormier se prisjetio trenutka iz meča s Miočićem kad je spoznao da mora u mirovinu: ‘Nisam se mogao pomaknuti‘

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier 

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Nakon toga je bilo jasno da više nije za borbu na najvišem nivou, a i do tada je u svojoj karijeri postigao sve što se postići moglo, tako da je mogao mirno otići u mirovinu

Na UFC 252 priredbi 2020. godine, Daniel Cormier i Stipe Miočić zaključili su svoje rivalstvo velikom trilogijom. Miočić je po drugi puta svladao Cormiera i poslao ga u mirovinu, a nakon tog meča DC više nije razmišljao o povratku u kavez. Nakon toga se posvetio komentatorskom angažmanu u UFC-u, što radi i danas.

Bila su to tri napeta meča, a u posljednjem smo gledali dominaciju Miočića i obranu titule. Cormier se jučer prisjetio točnog trenutka iz te borbe kada je shvatio da više nema što tražiti u kavezu, a upravo to je podijelio jučer u ‘‘Good Guy/Bad Guy‘‘ podcastu s Chaelom Sonnenom:

‘‘Sjećam se posljednje runde naše posljednje borbe na UFC 252 priredbi. Čovječe, to je bilo blisko, bile su to cijele dvije runde kada me zgrabio i držao uz kavez, a ja se nisam mogao ni pomaknuti‘‘, započeo je Cormier.

‘‘To je bila jedna od najčudnijih stvari koje sam ikada osjetio, i u tom trenutku sam znao da je moja priča gotova. Nikada me nitko nije kontrolirao uz kavez kao on tada. Tip je to činio četiri minute i pedeset sekundi. Chael, ja sam olimpijski pobjednik u hrvanju grčko-rimskim stilom, kako je moguće da me tako kontrolira tip koji je hrvao za Cleveland?‘‘, zapitao se DC.

Kako god, to je bio posljednji meč u karijeri za Cormiera. Nakon toga je bilo jasno da više nije za borbu na najvišem nivou, a i do tada je u svojoj karijeri postigao sve što se postići moglo, tako da je mogao mirno otići u mirovinu.

Linker
15. rujan 2024 14:36