UFC

UFC-ov veteran savjetovao mlađe borce oko ‘short notice‘ mečeva: ‘Morate sagledati širu sliku svoje karijere‘

Matt Brown

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brown je sigurno u pravu kada je u pitanju karijera, no mnogi borci žele dodatno zaraditi od prihvaćanja ovakvih mečeva

MMA je sport koji sa sobom donosi razne ozljede, a nije rijedak slučaj da se ozljeda borcu dogodi netom prije ugovorene borbe. Organizacija je tada prisiljena tražiti novog protivnika za drugog borca, a rješenje za to često su ‘‘short notice‘‘ borbe, odnosno, kada borac nekoliko tjedana ili čak dana prihvati meč.

U tim slučajevima borac nema vremena za smislene pripreme, što se često vidi i u kavezu. UFC-ov veteran, Matt Brown, jučer je govorio upravo o takvim borbama, a osim toga je i savjetovao kolege da dobro razmisle prije nego prihvate neku takvu borbu bez ikakvih priprema.

‘‘Jedan od savjeta koji bih dao mlađim borcima jest, ukoliko vidite uspješnog tipa u bilo kojem poslu, znat ćete da on ima sposobnost gledati širu sliku. Tako i vi morate gledati širu sliku svoje karijere, morate sagledati širu sliku svog borilačkog putovanja‘‘, započeo je Brown u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ emisiji pa nastavio:

‘‘Mislim da neki ljudi, bilo to dobro ili loše, jednostavno ne gledaju širu sliku kada čuju priliku. Samo prihvate i kažu da se žele boriti. Ja sam isto kao mlađi dosta često radio tu pogrešku. Prihvatio sam puno ‘short notice‘ mečeva. Tako činite uslugu UFC-u, a jedino što možda dobijete je poštovanje. No, preporučam vam da gledate širu sliku‘‘.

Brown je sigurno u pravu kada je u pitanju karijera, no mnogi borci žele dodatno zaraditi od prihvaćanja ovakvih mečeva. Toga će vjerojatno uvijek biti, a ako uzmemo u obzir prirodu ovog sporta, jasno je da do otkazivanja mečeva jednostavno ponekad mora doći.

Linker
28. travanj 2024 00:20