UFC

UFC-ov zastrašujući nokauter ugovorio prvu borbu nakon četiri godine

Todd Duffee
Nekad najveći UFC-ov potencijal i zastrašujući teškaš, Todd Duffee, vratit će se u Octagon po prvi put nakon četiri godine. Otkriveno je kako je potpisao ugovor za nastup na UFC Fight Night 158, koji se 14. rujna održava u Vancouveru.

Sad već uistinu davno bila je ta 2009. godina, kad se u UFC Octagonu pojavio 23-godišnji borac apolonske građe, Todd Duffee. Samo sedam sekundi trebalo mu je da nokautira danas nažalost pokojnog Tima Haguea. To je do danas ostao drugi najbrži nokaut u UFC povijesti, a Duffee je ekspresno proglašen najvećim teškaškim potencijalom na svijetu. To je potvrdio i u prve dvije runde svoje iduće borbe, gdje je doslovno demolirao Mikea Russowa, da bi mu se u trećoj rundi dogodio trenutak nepažnje te je završio nokautiran.

Krajem 2010. godine šokantno je otpušten iz UFC-a, za što se nikad nije dobilo konkretno objašnjenje te je ostala teorija kako je došlo do problema kad je tražio da mu UFC pokrije medicinske troškove. Izvan promocije upisao je poraz od Alistaira Overeema i jednu pobjedu te je krajem 2012. godine ponovno postao član UFC-a. Još jednim ekspresnim nokautom savladao je Phila De Friesa, da bi onda uslijedili problemi s Parsonage-Turner sindromom, medicinskim stanjem koje uzrokuje slabiju pokretljivost gornjih ekstremiteta. Vratio se tek krajem 2014. još jednim nokautom za samo pola minute, ovog puta protiv Anthonya Hamiltona. Ponovno se postao zanimljiva priča i potencijalni prvak, no u ljeto 2015. godine nokautom je poražen od Franka Mira. Od tada se nije vraćao. Imao je ugovorenu borbu za ožujak 2017. godine, no ponovno je otkazao zbog ozljede i mislilo se kako se više neće niti vraćati.

U ove četiri godine od posljednje borbe, Duffee je prošao nekoliko ozljeda i terapija te zarazu opasnom bakterijom MRSA. Ipak, uspio je sve to riješiti, a početkom godine viđen je na treningu u UFC-ovom Institutu. Tada je postalo jasno kako namjere za još jedan pokušaj postoje, a on je sad napokon potvrđen. Duffee bi se, ukoliko se ponovno ne dogode neki problemi, trebao boriti sredinom rujna. Protivnik mu još uvijek nije određen.

Ovo je uistinu sjajna vijest, u slučaju da Duffee ostane zdrav. S 33 godine još uvijek nije star za napraviti dobar rezultat, posebno jer je ostao dojam kako nikad nije došao niti približno blizu ispunjenju svog potencijala. Rijetko tko je uspio ostati na nogama kad ga pogodi ovaj momak i upravo zbog te činjenice njegove su borbe bile iščekivane s velikim zanimanjem. Nema sumnje kako će tako biti i za ovu. Dovoljno je reći kako je Duffee u karijeri ostvario devet pobjeda i tri poraza, a sve borbe završile su nokautom. Čak deset od tih 12 nokauta dogodilo se u prvoj rundi. Samo neka ostane zdrav!

Linker
20. travanj 2024 17:30