UFC

UFC-ova borkinja odbacuje navode o krađi: ‘Briga me za komentare, napravila sam sve što je potrebno‘

Maycee Barber
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
23-godišnja borkinja UFC-ove muha kategorije ne smatra da je nezasluženo pobijedila

Puno prašine podigle su sudačke kartice proteklog vikenda nakon borbe Maycee Barber (9-2-0, 4-2 UFC) i Mirande Maverick (9-3-0, 2-1 UFC). Gotovo svi strani mediji, kao i fanovi po društvenim mrežama uvjereni su kako je Miranda Maverick napravila dovoljno za pobjedu, no dva suca smatrali su kako je Barber ipak bila bolja u dvije runde. Sal d'Amato i Dave Hagen bodovali su borbu 29-28 u korist Maycee dok je Chris Lee također bodovao 29-28, no u korist Maverick. Mayce ''The Future'' Barber osvrnula se na borbu pred okupljenim medijima netom nakon održane priredbe.

''Pobijedila sam tu borbu i moja ruka je podignuta. Ne čitam Twitter i komentare, ne pridajem pažnju tome. Napravila sam sve što je potrebno. Suci su također učinili ono što su trebali i moja ruka je podignuta. To je manje-više sve što imam reći na tu temu. Uvjerena sam kako sam pobijedila. Smatram da sam bila bolja u presudnim trenucima, u sitnim detaljima. Spremna sam vratiti se treninzima i doći do finiša idući puta.'', rekla je Maycee te se dotaknula i same protivnice.

''Ona je sve ono što smo i očekivali. Način na koji je bacala udarce i kombinacije. Definitivno sam trebala zadržati nešto više pritiska i kontrirati odmah nakon što ona baci svoj udarac. Tokom druge i treće runde, primijetila sam da se ona rotira cijelom putanjom kada baca kickove, a njene oči izgledaju kao da uopće nije fokusirana. Zapitala sam se zašto me to zbunjuje te zašto ne kontriram takve pokušaje. To je nešto na čemu ću definitivno poraditi.'', dodala je Barber.

Maycee je prije borbe s Maverick bila pod pritiskom jer je izgubila zadnje dvije borbe. Iako je po dolasku u UFC najavljivala kako će postati najmlađom UFC prvakinjom ikada (23-godišnji Jon Jones i dalje je najmlađi UFC-ov prvak u povijesti, op.a.), Barber ne samo da neće postati najmlađom prvakinjom ikada, nego je došla u poziciju gdje joj je potencijalno prijetio i otkaz u najjačoj MMA organizaciji. Poprilično nategnutom pobjedom uspjela se izvući iz gubitničkog niza, no tvrdi kako se želi nositi i dalje s takvim pritiskom.

''Ne mislim kako sam skinula pritisak sa svojih ramena ovom pobjedom. Ja želim pritisak na ramenima. Takve stvari podižu očekivanja od mene, a to nije nešto negativno. Pritisak je i dalje tu jer još uvijek ne držim pojas. Zadržimo taj pritisak dok ne osvojim pojas, pa čak i nakon što osvojim titulu neka ostane jer želim i obraniti tu titulu.''

Barber teoretski može oboriti rekord Jona Jonesa. 23 godine napunila je prije nešto više od dva mjeseca, a Jones je titulu osvojio četiri mjeseca prije 24. rođendana. Međutim, niti najoptimističnije moguće prognoze ne vide Barber u borbi za titulu kroz narednih šest mjeseci koliko joj je preostalo da obori rekord, a čak ako bi nekim nevjerojatnim spletom okolnosti i došla u tu priliku, kolike su šanse da pobijedi Valentinu Shevchenko?

Linker
24. travanj 2024 21:38