UFC

Francis Ngannou frustriran sudačkim odlukama: ‘Već idući dan zaboravimo na to‘

Francis Ngannou
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Borac iz Kameruna poziva na nekakve promjene po pitanju sudačkih odluka

Sudačko bodovanje u MMA-u jedna je od glavnih tema i ujedno velikih problema koji se godinama povlače. Pregršt je borbi u kojima su suci totalno nejasno dodijelili pobjedu borcu koji jednostavno nije bio bolji toga dana. Jedan od svježih primjera vidjeli smo na zadnjoj UFC-ovoj priredbi gdje su svi strani mediji i fanovi vidjeli Mirandu Maverick kao bolju u borbi protiv Maycee Barber, no dva suca bodovali su u korist Barber koja je pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom. Ponešto kontroverze izazvala je i pobjeda T.J. Dillashawa protiv Coryja Sandhagena, no tu se radi o izuzetno tijesnoj borbi koja je mogla otići na obje strane i rijetko tko će pričati da se radi o nekakvoj krađi i nelogičnoj odluci sudaca.

UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou putem svog Twitter profila oglasio se po pitanju ove teme. Strašni Kamerunac nezadovoljan je načinom na koji se tretiraju nelogične odluke sudaca, no glavni problem vidi u pristupu onih koji se žale na taj problem.

''Zanimljivo je kako uočimo nepravdu nanesenu borcima od strane nekih sudaca, pričamo o tome, a već idući dan pustimo tu temu i zaboravimo na to iako ćemo već idući puta biti ljuti kada se takve stvari ponove.'', napisao je ''Predator'' u svojoj objavi na Twitteru te dodao još jedan ''tvit'':

''Borac odlazi kući nenagrađen i sa svom tom frustracijom te polovicom novca (koji bi zaradio pobjedom) za dobro odrađen posao. Nešto se mora učiniti za borce koji bivaju pokradeni na sudačkim karticama.'', dodao je Francis.

Pretpostavka je kako je Ngannou potaknut na ovakve objave upravo borbom između Mirande Maverick i Maycee Barber. Naime, Maverick je dan nakon svoje borbe u jednoj od objava na Instagramu napisala:

''Hvala svima na ublažavanju boli. Ovo nazadovanje (poraz) sigurno boli, no dug je put ispred mene. Moj uspon biti će velik. Sutra se vraćam radu i pripremam se za još veće stvari.'', a Francis Ngannou ostavio je komentar na tu objavu.

''Nemoj kriviti sebe, sve si učinila ispravno. Glavu gore i uživaj u životu.''



Prvak teške kategorije uistinu je u pravu. Gotovo svaka priredba priušti nam barem jednu borbu s izuzetno spornom i nelogičnom sudačkom odlukom, no kao što ''Predator'' kaže, pričamo o tome idući dan i zaboravimo sve dok se ne ponovi. Nadležna i utjecajna tijela trebala bi nešto poduzeti po tom pitanju.

Linker
02. svibanj 2024 00:11