UFC

UFC-ova borkinja otvorila dušu nakon pobjede: ‘Imala sam suicidalne misli i nanosila sam si ozljede‘

Loma Lookbonmee

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Loma Lokboonmee proživljala je teške trenutke nakon poraza koji je upisala prošle godine

26-godišnja Tajlanđanka Loma Lookboonmee proteklog vikenda vratila se pobjedama na UFC Vegas 60 priredbi. Nakon poraza od Lupite Godinez u 11. mjesecu 2021. godine, Loma je proteklog vikenda jednoglasnom odlukom pobijedila Denise Gomes.

Bio je to obračun dvije borkinje koje realno nisu privlačile naročito veliku pažnju javnosti, ali Loma Lookboonmee upisala je zapravo jako važnu pobjedu za svoj unutarnji mir, a na konferenciji za medije nakon borbe otkrila je s kakvim se sve poteškoćama nosila nakon poraza od Godinez u studenom (11. mjesec) prošle godine.

‘‘Nakon tog poraza otišla sam kući i bio je to jako težak period za mene, zato što sam se borila s depresijom. Rekla sam si tada da je to kraj, završavam s karijerom. Razlog zašto sada ovdje stojim (sjedim) ovdje jeste to što su moj tim i moja obitelj vjerovali u mene. Oni su oduvijek vjerovali u mene i u moj napredak. Zato sam sada ovdje gdje jesam.‘‘, započela je Loma, a zatim je uputila savjet svima koji se bore s depresijom i sličnim mentalnim problemima.

‘‘Htjela bih reći ljudima koji pate od depresija i mentalnih bolesti da sam i ja jedna od vas. Znam kakav je osjećaj i koliko je to loše. Imala sam suicidalne misli, ozljeđivala sam samu sebe i stoga znam koliko tamno i duboko to može otići. Želim reći ljudima koji pate od mentalnih problema da uoče vrijednost u sebi, jer ta vrijednost uistinu postoji. Nikada nemojte odustati i shvatite da se stvari možda neće odmah popraviti, ali postepeno hoće.‘‘, dodala je ova borkinja UFC-ove muha kategorije.

Nakon Paddyja Pimbletta koji se u sedmom mjesecu otvorio po pitanju ove teme, ponovno smo imali priliku svjedočiti kako netko od UFC-ovih boraca/borkinja budi svijest o mentalnom zdravlju. Očito je kako se i mnogi borci na vrhunskoj razini muče s takvim stvarima, ali dobra je stvar što šire svoja svjedočanstva i pokazuju kako se bilo tko može nositi s takvim problemima. Bitno je pobijediti ih, a prvi korak je otvaranje i priznavanje problema.

Linker
27. travanj 2024 03:50