UFC

UFC-ova ‘kraljica simpatičnosti‘ odradila prozivku na rijetko viđen način

Amanda Ribas
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Amanda Ribas traži prvu borbu nakon pomalo neočekivanog poraza iz siječnja

Trebala je Brazilka Amanda Ribas biti nova UFC-ova ženska zvijezda. Imala je za to sve predispozicije. Od borilačke kvalitete i izgleda, preko važnih pobjeda sve do izjave Dana Whitea kako ima "personality" kakav još nije vidio te da je u pitanju sigurno nova velika priča ženskog MMA-a. I uistinu, Amanda je posebna osoba koja jednostavno zrači nekom nevjerojatnom karizmom i teško je da ta borkinja nekome ne bude simpatična.

Nažalost po nju, u siječnju je doživjela možda malo i neočekivan poraz od sunarodnjakinje Marine Rodriguez i tu su krenuli problemi. Poraz u apsolutno krivo vrijeme, kad je trebala napraviti taj potrebni iskorak prema samom vrhu. Ujedno i prvi poraz u UFC karijeri, nakon niza od četiri uvodne pobjede, uključujući one nad MacKenzie Dern i Paige VanZant.

Nakon poraza je uzela vremena za oporaviti se te je nakon toga dva puta ugovarala borbu protiv Angele Hill, za svibanj i za lipanj. No, prvo je istu morala otkazati zbog COVID-19 oboljenja, a onda i zbog posljedica koje je isto ostavilo na nju. Hill je u međuvremenu ugovorila novu borbu pa je Ribas odlučila pokušati dogovoriti okršaj protiv Kineskinje Yan Xiaonan. I to na način nespecifičan u borilačkom sportu.

"Hey, Yan Xiaonan, kako si? Razmišljala sam si... gotovo sve borkinje u našoj diviziji imaju ugovorene skorašnje borbe... Što misliš da i mi ugovorimo svoju? Bila bi to sjaaaajna borba", napisala je simpatična Ribas, dodavši tri emoticona sa srcima.

Xianon je UFC karijeru započela s nizom od šest pobjeda, no prošlog je mjeseca prekidom u drugoj rundi poražena od Carle Esparze, u borbi kojom je mogla izboriti poziciju izazivačice. Tako će morati nekako se vratiti na prethodni put, a Ribas je adekvatna protivnica upravo zbog toga što i sama gleda prema istom.

Linker
16. travanj 2024 05:08