UFC

UFC-ova prvakinja odgovorila na Stricklandove komentare: ‘Srce me boli kad vidim toliko osuda prema LGBT zajednici‘

Sean Strickland

 VAUGHN RIDLEY Getty Images Via Afp
‘Ne želim da moju djecu u školi uče o njihovim seksualnim preferencijama‘, ranije je izjavio

Velika prašina podigla se nakon konferencije za medije uoči UFC 297 priredbe. Sad već bivši prvak srednje kategorije Sean Strickland sukobio se s kanadskim novinarom jer mu je dotični postavio pitanje povezano s njegovom izjavom u kojoj je ustvrdio da, ako bi, u slučaju da ima sina homoseksualca, to značilo da on kao muškarac nije uspio, a odgovor je glasio:

"Jesi li ti homoseksualac? Jesi li ti homoseksualac?", u više je navrata pitao Strickland pa dodao: "Što kad bi ti imao sina homoseksualca i znao da nećeš imati unuke?". "Ne bih imao nikakvih problema s tim", odgovorio je novinar, a onda je uslijedila nova replika UFC-ovog prvaka: "Ti si slab čovjek... Ti si dio je**nog problema, ti si izabrao Justina Trudeaua. Je**no si patetičan. Činjenica je da nemaš kičmu. Dok je Trudeau zatvorio tvoju je**nu zemlju i zaplijenio bankovne račune, ti mene pitaš takva glupa sranja. J**i se. Odj**i od mene, čovječe. Ti si je**na kukavica".

"Prije deset godina biti trans je bilo što? Je**na mentalna bolest! A sada, odjednom, ljudi poput tebe tome su probili put u svijetu. Ti si infekcija. Ti si definicija slabosti. Sve što nije u redu sa svijetom je zbog takvih poput tebe. A najbolja stvar je što svijet to uopće ne prihvaća. Svijet ne prihvaća sranja koja ti vrtiš. Svijet govori: ‘Ne, postoje dva spola", odgovorio je Strickland pa zaključio: "Ne želim da moju djecu u školi uče o njihovim seksualnim preferencijama. Ovaj tip je neprijatelj".

Svoje mišljenje o situaciji podijelila je nova prvakinja bantam kategorije Raquel Pennington, koja je i sama pripadnica LGBT zajednice:

"Srce me boli kad vidim toliko osuda prema LGBT zajednici. To što on govori neće utjecati na mene u bilo kojem smislu, ali možda hoće na nekog drugog, naravno negativno. Ne kažem da treba zabraniti slobodu govora, naprotiv, svatko mora imati svoje mišljenje, ali sve ovo je razlog zašto je svijet danas takav kakav jest", kazala je medijima nakon osvajanja pojasa.

"Možemo toliko naučiti jedni od drugih, samo trebamo sjesti, slušati i učiti", zaključila je.

Linker
03. svibanj 2024 07:00