UFC

UFC ovog vikenda dobiva prvog novog prvaka u 2020. godini

 screenshot/Youtube
UFC-ova serija priredbi nastavlja se nadolazećeg vikenda i to UFC Fight Nightom 169 koji se održava u Norfolku, a na njemu bismo trebali dobiti prvog novog UFC prvaka u 2020. godine. Naime, glavna borba priredbe ona je za upražnjeni pojas prvaka muha kategorije, a za njega će se boriti Joseph Benavidez i Deiveson Figueiredo.

Nakon što titulu nije branio preko godinu dana, a nije pokazao niti namjeru da to u skorašnje vrijeme učini, UFC je Henryja Cejuda lišio naslova prvaka muha kategorije. Odmah je bilo jasno kako će to vrlo brzo donijeti novu borbu za prvaka te da će se u njoj gotovo sigurno naći Joseph Benavidez. To je vrlo brzo potvrđeno, a nedugo nakon toga dobio je i protivnika. 29. veljače na Fight Nightu u Norfolku od naslova prvaka kojem toliko dugo teži dijelit će ga tek pobjeda nad Deivesonom Figueiredom.

Kako prve dvije ovogodišnje borbe za titulu nisu dale novog prvaka ili prvakinju, tako će jedan od ove dvojice postati prvi novi UFC prvak u ovoj godini. 35-godišnjem Benavidezu (28-5, 15-3 UFC) bit će to treći pokušaj. U prva dva ga je zaustavio Demetrious Johnson, jednom podijeljenom sudačkom odlukom te jednom nokautom. Taj drugi pokušaj imao je Joseph u prosincu 2013. godine, nakon čega je slavio u devet od idućih deset nastupa, uključujući pobjedu nad Cejudom koju je ostvario u prosincu 2016. godine. Jedini poraz u tom nizu nanio mu je Sergio Pettis i to podijeljenom sudačkom odlukom. Svoju poziciju izazivača potvrdio je u lipnju prošle godine, kad je prekidom u drugoj rundi savladao Jussiera Formigu.

Priča 32-godišnjeg Deivesona Figueireda (17-1, 6-1 UFC) govori nam da je on u promociju pristigao kao najveći potencijal kategorije, a na putu prema vrhu ga je kratko zaustavio poraz koji mu je u ožujku prošle godine nanio spomenuti Formiga. Ipak, kako je ovaj poražen od Benavideza, tako je njegov sunarodnjak dobio ovu priliku, nakon prošlogodišnjih pobjeda nad Alexandrom Pantojom i Timom Elliottom. Radi se o agresivnom borcu koji ima uistinu velik postotak završetaka svojih borbi, posebno za nekoga tko se bori u muha kategoriji. Čak 14 od svojih 17 pobjeda ostvario je nokautom ili prisiljavanjem na predaju. Pokušat će to napraviti i 15. put te tako doći do titule kojom bi postao tek treći prvak ove kategorije u UFC-ovoj povijesti.

Sunaslovna borba ove subotnje priredbe donosi duel Felicie Spencer i Zarah Fairn Dos Santos, a na glavnom programu još se nalaze Ion Cutebala protiv Magomeda Ankalaeva, Megan Anderson protiv Norme Dumont te Gabriel Silva protiv Kylera Phillipsa.

Linker
02. svibanj 2024 16:43