UFC

UFC podijelio otkaze 11-orici boraca, među njima i veteran koji se s Jonesom borio za privremenu titulu

Jon Jones i Ovince Saint Preux

 Screenshot/YouTube (UFC)
Najpoznatija imena s popisa otpuštenih boraca su ona veterana Ovincea Saint Preuxa i Briana Kellehera

Čak 11 boraca uklonjeno je iz UFC-ovog "rostera" i od ovog su tjedna su slobodni na tržištu potražiti eventualni angažman u nekoj drugoj borilačkoj organizaciji. Na popisu otpuštenih boraca, odnosno onih kojima su istekli ugovori, a američka promocija im nije ponudila novu, nalaze se: Brian Kelleher, Ricky Glenn, Victor Altamirano, Da Woon Jung, Kaynan Kruschewsky, Briana Fortino, Victoria Leondaro, Karl Williams, Danyelle Wolf, Jarn Errens, a najzvučnije ime ono je Ovincea Saint Preuxa.

"OSP" se pod okriljem UFC-a borio posljednjih 11 i pol godina, još od debija na UFC 159 priredbi kada je (većinskom sudačkom odlukom) svladao Giana Villantea. Borac rođen na Haitiju ukupno je u najjačoj svjetskoj MMA promociji odradio 28 mečeva te upisao 15 pobjeda i 13 poraza, a najznačajniji trijumfi bili su mu nad aktualnim Bellatorovim prvakom Bellatorovim prvakom Coreyjem Andersonom, odnosno dvije pobjede nad legendarnim UFC-ovim poluteškaškim prvakom i članom Kuće slavnih Mauríciom "Shogunom" Ruom. Saint Preux se, također, krajem travnja 2016., u glavnoj borbi večeri UFC 197 priredbe, s Jonom Jonesom borio za pojas "light heavyweight" divizije i nakon pet rundi izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Saint Preux se posljednji put borio na nedavnoj UFC 307 priredbi gdje ga je Ryan Spann, u posljednjoj borbi ranog preliminarnog dijela, prisilio na predaju (gušenje "giljotinom") za samo 95 sekundi i tako 41-godišnjem Amerikancu "de facto" završio dugogodišnji staž u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a sebi priskrbio bonus za izvedbu večeri.

S popisa boraca koji više nisu dijelom UFC "rostera" svakako treba spomenuti još jednog veterana, 38-godišnjeg Briana Kellehera, koji je u proteklih sedam godina provedenih u UFC-u odradio 17 mečeva (omjer 8-9), te dijelio oktogon s brojnim vrhunskim borcima kao što su Umar Nurmagomedov ili Cody Garbrant, no "presudila" su mu četiri uzastopna poraza.

Linker
11. listopad 2024 09:10