UFC

UFC podijelio posljednje bonuse u 2021. godini: Derrick Lewis nije među nagrađenima

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ukupno četvero boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara

Jako dobru UFC priredbu imali smo prilike sinoć gledati. UFC Fight Night 199 pokazao se dostojnim zatvaranja godine za najveću svjetsku MMA promociju, a kroz ukupno 13 mečeva, vidjeli smo čak 10 pobjeda prekidom. Sve to otežava posao dodjele bonusa, no ne mogu svi biti nagrađeni.

Jedan od onih koji je svakako zaslužio nagradu jeste Cub Swanson. UFC-ov veteran pružio je fantastičan nastup protiv Darrena Elkinsa i time je došao do svog devetog bonusa u karijeri. Inače, ovo je prvi ‘‘Performance of the Night‘‘ bonus za Swansona koji iza sebe ima 21 UFC nastupa. Šest puta Cub je nagrađen za borbu večeri, a dvaput je dobio i nekoć dodijeljivani bonus za nokaut večeri. Swanson je Elkinsa nokautirao nakon dvije minute i 12 sekundi borbe. Prethodno je Cub uzdrmao Elkinsa, no nije beskompromisno išao po finiš. Ipak, kad se Elkins pridigao, Swanson je nastavio s dominacijom, a borbu je završio stražnjim kružnim udarcem na koje je nadovezao još nekoliko udaraca prije nego je došlo do prekida.

Bonus za najbolju izvedbu dobila je i Melissa Gatto. Brazilka je upisala svoju drugu UFC pobjedu, a nokautiravši Sijaru Eubanks, Gatto je postala prva borkinja koja je završila Sijaru. Inače, Eubanks je odradila 14 profesionalnih mečeva, a gubila je ukupno sedam puta. Prvi je ovo bonus za Gatto, no najbolji dani tek slijede za 25-godišnjakinju.

Kući s dodatnih 50 tisuća dolara odlaze Angela Hill i Amanda Lemos. One su nagrađene za borbu večeri, a teško je reći kako borkinje slamka kategorije nisu zaslužile biti nagrađene. 15 minuta sjajne borbe pružile su Hill i Lemos, a na koncu je Lemos pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom. Brazilka je došla do prvog bonusa u šestom UFC nastupu, dok je za Hill ovo treći u čak 19. UFC nastupu.

Mateusz Gamrot, Derrick Lewis i Ricky Simon također su zaslužili biti nagrađeni, ali čelnici UFC-a očito nisu bili naročito darežljivi, unatoč blagdanskom ugođaju.

Linker
13. travanj 2024 07:08