UFC

UFC potvrdio: Charles Oliveira nastupit će na UFC 280 priredbi u meču koji smo svi tražili!

Charles Oliveira

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Sjajna borba za prvaka lake kategorije čeka nas ove jeseni u Abu Dhabiju

Sve od sredine petog mjeseca i Oliveirine pobjede protiv Justina Gaethjea, špekuliralo se tko će biti Brazilčev sljedeći protivnik u meču za titulu.

Podsjećamo, ‘‘Do Bronx‘‘ je izgubio pojas zbog pada na vagi, ali uspio je pobijediti Gaethjea i tako je UFC-ova laka kategorija ostala bez prvaka. Oliveira je isticao kako se želi boriti protiv Conora McGregora, a UFC je jedno vrijeme gurao narativ kako Islam Makhachev mora pobijediti Beneila Dariusha prije nego zasluži ‘‘title shot‘‘.

Kako je vrijeme odmicalo, sve je veći pritisak bio na UFC-u da upare upravo Makhacheva i Oliveiru, jer bolji protivnik za Oliveiru jednostavno se nije nazirao. Tijekom UFC on ABC 3 eventa koji se upravo održava, potvrđeno je kako će se Islam Makhachev i Charles Oliveira boriti za titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Odmah je objavljeno i na kojem eventu ćemo gledati ovaj sjajan meč. To će biti UFC 280 priredba koja se održava u Abu Dhabiju. Oliveira tako nije dobio Conora McGregora kao protivnika, a meč protiv Islama neće se održati u Brazilu kao što je Oliveira priželjkivao. Event u Brazilu trebao bi se održati krajem ove ili početkom sljedeće godine, a Oliveira teoretski može nastupiti i na tom eventu, ovisno o tome kako će proći u meču protiv Islama Makhacheva.

U svakom slučaju, ovo je jedan od najkvalitetnijih i najuzbudljivijih mečeva koje je UFC u ovom trenutku mogao obznaniti. Oliveira je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, dok Makhachev ima 10 pobjeda zaredom. Stilski se radi o više nego zanimljivom meču i sada se možemo nadati kako će obojica ostati zdravi do 22. listopada (deseti mjesec).

Linker
27. travanj 2024 09:53