UFC

Poznati su koeficijenti na meč Oliveire i Makhacheva: Jesu li kladionice ponovno podcijenile Brazilca?

Islam Makhachev i Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Charles Oliveira osjetni je autsajder prema mišljenju ‘‘bookmakera‘‘

Svi smo došli na svoje proteklog vikenda kad je UFC objavio vijest da je službeno ugovoren meč Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva.

Borba za prvaka lake kategorije između ove dvojice boraca vjerojatno je najiščekivaniji meč godine, ako na tren zaboravimo na povratke Jona Jonesa i Conora McGregora koji se možda uopće neće dogoditi ove godine.

UFC 280 priredba i Abu Dhabi bit će poprište ovog meča, a datum održavanja je 22. listopada (deseti mjesec). Dakle nešto više od tri mjeseca nas dijele do borbe. Borci će imati puno vremena za dobru pripremu, a puno vremena za analize i slične stvari imat će mediji, analitičari, stručnjaci, ali i ‘‘bookmakeri‘‘ koji su već objavili prve koeficijente za ovaj meč.

Na web stranici bestfightodds.com moguće je pogledati koeficijente neke od poznatijih svjetskih kladionica, a vrlo zanimljivo je stanje između Oliveire i Makhacheva. Iako Charlesa Oliveiru mnogi smatraju najboljim borcem lake kategorije na svijetu, a prvak nije samo formalno jer je pao na vaganju, Islam Makhachev veliki je favorit.

Naime, prema DraftKingsu koeficijent na pobjedu Makhacheva iznosi 1.44, a otprilike toliko iznosi i prema ostalim navedenim kladionicama. BetRivers i Unibet daju neznatno manje šanse jer kod njih je koeficijent na pobjedu Makhacheva 1.48.

‘‘Do Bronx‘‘ će u ovaj meč ući kao osjetni autsajder. Kad su tek pušteni koeficijenti, iznos koeficijenta na njegov pobjedu bio je iznad 3.00. Sada su ipak donekle pali pa je tako prema DraftKingsu koeficijent na pobjedu Oliveire 2.90. Prema BetRiversu i Unibetu je najniži te iznosi 2.65.

Biti autsajderom i biti podcijenjen nije ništa novo za ‘‘Do Bronxa‘‘. On zapravo uživa u takvim ulogama i bit će silno motiviran za jedan od najvažnijih ispita u svojoj karijeri.

Linker
27. travanj 2024 04:39