UFC

UFC potvrdio PPV priredbu u domovini svoje velike konkurencije

Glover Teixeira

 screenshot (YouTube, UFC)
11. lipnja Singapur će po prvi put ugostiti jednu UFC-ovu PPV priredbu

Potvrđena je još jedna UFC-ova PPV priredba izvan SAD-a, kakve su rijetke još od ožujka 2020. godine. I ona se neće održati u Brazilu, kao što se mjesecima nagađalo, ali i kao što se nadao čovjek planiran da istu predvodi. Naime, UFC 275 priredba odlazi u domovinu ONE Championship promocije. Radi se o Singapuru, koji će spomenuti spektakl ugostiti 11. lipnja.

Program će biti predvođen s dvije borbe za titulu UFC prvaka, odnosno prvakinje. Glover Teixeira je gore spomenuti borac koji se nadao prvu obranu titule odraditi u svojoj domovini, a njegov izazivač je Jiri Prochazka, čovjek već dobro upoznat s nastupima u Aziji, još iz vremena dok je bio član Rizin promocije.

Druga borba za titulu koja će se naći na ovom programu donosi obranu pojasa najdominantnije borkinje svijeta, Valentine Shevchenko. Nakon što je izjednačila rekord Ronde Rousey šestom uspješnom obranom titule muha kategorije, po sedmu će krenuti protiv Taile Santos. I bit će velika favoritkinja za postaviti se na prvom mjesto spomenutog poretka, ali bi time postala i tek šesta osoba u povijesti UFC-a sa sedam uspješnih obrana titule u nizu. Prije nje su to napravili Demetrious Johnson, Anderson Silva, Georges St-Pierre, Jon Jones i Jose Aldo. Uistinu popis čine samo najveće legende ovog sporta, a Valentina bi se s pravom mogla upisati među njih.

Ono što je mnoge zbunilo je to što nigdje nije objavljeno planira li UFC priredbu pred publikom. Ona će se održati u Singapore Indoor Stadium dvorani, gdje spomenuti ONE Championship redovno održava svoje priredbe. Tako je bilo i proteklog tjedna kad su održali veliki ONE Championship X. Na toj priredbu imali su tek nešto gledatelja oko borilišta, ali tribine su bile prazne kao i svaki put u posljednje dvije godine.

Sve u svemu, vjerojatno je UFC povukao sve potrebno da singapurske fanove dovede u dvorane. Već time bi zadali udarac ONE-u na njegovom vlastitom terenu, budući da su fanovi već nestrpljivi s prilikom ući na njihove priredbe i to im nije problem javno obznaniti.

Linker
25. travanj 2024 05:43