UFC

Gastelum ostaje na UFC 273 programu, borit će se protiv posljednjeg čovjeka koji je pobijedio Soldića

Kelvin Gastelum

 screenshot (YouTube, UFC)
Popularni UFC borac ipak neće ostati bez nastupa za koji se trenutno priprema

Nikako dobar osjećaj nije usred priprema dobiti informaciju kako planirani protivnik neće biti u stanju nastupiti. To je jučer osjetio Kelvin Gastelum, koji se 9. travnja na UFC 273 priredbi trebao boriti protiv Nassourdinea Imavova. Ruski borac koji živi i trenira u Francuskoj nije dobio vizu za SAD i zbog toga je ostao bez prava nastupa.

Iako je prva informacija otkrivala kako se Gastelumu neće tražiti zamjenskog protivnika, čini se da je borac urgirao prema UFC-u i matchmakerima te je zamjena ekspresno pronađena. Zapravo, radi se o borcu koji je već bio namijenjen za nastup na istoj priredbi. To je Dricus Du Plessis.

Ime je to koje jako dobro poznajemo, budući da je riječ o dvostrukom protivniku Roberta Soldića, ujedno i posljednjem čovjeku koji je najveću KSW-ovu zvijezdu savladao. Bilo je to u travnju 2018., kad je Soldića nokautirao u drugoj rundi njihove borbe. RoboCop se vratio šest mjeseci kasnije uz puno bolju izvedbu te je osvetio poraz nokautom sredinom treće runde. Prvu UFC borbu Dricus je odradio u listopadu 2020. godine, kad je nokautirao Markusa Pereza, a onda je slavio i u srpnju 2021. godine istom metodom protiv Trevina Gillesa. Njegov trenutni omjer je 16 pobjeda i dva poraza.

Gastelum je trenutno u podosta lošem nizu, budući da je slavio u samo jednoj od posljednjih šest borbi. U prilog mu djelomično ide činjenica da je neke prihvatio kao zamjena te da su svi porazi došli od boraca iz samog vrha, no prava na kiks više nema. Protiv talentiranog borca iz Južnoafričke Republike morat će odraditi borbu u rangu one sjajne protiv Israela Adesanye iz 2019. godine. Nažalost, nakon poraza od današnjeg prvaka jednostavno više nije bio isti.

UFC 273 održava se u Jacksonvilleu, a svi mu se veselimo zbog sjajnog programa predvođenom Alexandrom Volkanovskim i Korean Zombiejem. No, uvjereni smo da će puno veća pažnja biti na sunaslovnoj borbi između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana.

Linker
17. travanj 2024 06:03