UFC

UFC potvrdio ugovaranje besmislenog meča: Veliki talent lake kategorije borit će se Bobbyja Greena

Bobby Green

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Veliki talent lake kategorije borit će se protiv nerangiranog protivnika

UFC nas ove godine uistinu časti fantastičnim mečevima i teško se sjetiti kalendarske godine koja je ponudila ovoliko zanimljivih evenata i vrhunskih mečeva. Ipak, ponekad se dogodi da UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ ugovore meč koji nema pretjerane logike i nejasno je zašto su se odlučili na takav potez.

Jedan od takvih mečeva obznanjen je sinoć, a radi se o borbi između Granta Dawsona (20-1-1, 8-0-1 UFC) i Bobbyja Greena (30-14-1, 11-9-1 UFC). Talentirani Grant Dawson neporažen je nakon devet nastupa unutar UFC-ovog kaveza, a u sedmom mjesec ove godine porazio je odličnog Damira Ismagulova.

29-godišnji Dawson tom pobjedom skočio je na deseto mjesto u poretku izazivača unutar lake kategorije, a očekivali smo da će sljedeći korak biti borba protiv nekog od top 10 izazivača. Očekivanja su pala u vodu, jer Dawson je uparen s nerangiranim Bobbyjem Greenom.

Da ne bude zabune, Bobby Green vrlo je nezgodan protivnik i radi se o UFC-ovom veteranu s pregršt iskustva. Ali, što Dawsonu donosi eventualna pobjeda nad Greenom? Kad je rang ljestvica u pitanju, vjerojatno ništa, dok bi porazom puno toga izgubio.

Bobby Green borac je koji može poslužiti kao svojevrsni ‘‘gatekeeper‘‘ za ulazak u top 15. Porazi li mladi, talentirani borac iskusnog Bobbyja, to je dobar pokazatelj spremnosti za top 15 protivnike. Grant Dawson već se pokazao itekako spremnim za rangirane protivnike, a umjesto da nastavi ka sve kvalitetnijim protivnicima, on radi korak unazad.

No, dobro. Teško je reći što se sve događalo tijekom pregovora i možda UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ jednostavno nisu uspjeli pronaći adekvatnijeg protivnika za Dawsona. Teško za povjerovati s obzirom da je nekoliko rangiranih boraca bez ugovorene borbe, ali nikad se ne zna.

Dawson i Green borit će se 7. listopada (deseti mjesec) na UFC Fight Night 228 eventu, a prema navodima MMA Junkieja, ovo će biti ujedno i glavna borba večeri na tom eventu. Priredba će se održati u UFC-ovom Apex kompleksu.

Linker
01. svibanj 2024 05:39