UFC

UFC predložio i datum i protivnika, ali Ngannou je tu ponudu - odbio!? U svemu se skriva još ‘veća priča‘

Francis Ngannou
 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani došao je do zanimljivih saznanja o borbi za teškašku titulu

Francis Ngannou obećao je da će nakon dolaska na tron biti vrlo aktivan prvak koji namjerava odraditi dvije ili tri borbe po godini, no čini se da je datum koji mu je UFC ponudio ipak došao puno brže od očekivanog.

Nije prošlo ni 10 dana otkako je nokautirao Stipu Miočića i postao prvak u teškoj kategoriji, a 'Predator' je već navodno dobio ponudu za novi meč te ujedno svoju prvu obranu pojasa.

Prema informacijama koje je Ariel Helwani dobio od svojih izvora, UFC je pokušao za 12. lipnja dogovoriti revanš Ngannoua i Derricka Lewisa, ali radi se o terminu koji "ne odgovara" aktualnom prvaku.

Helwani je mišljenja da se u svemu skriva još jedna "veća priča". Naime, ovaj potez govori nam i da UFC ne namjerava gubiti vrijeme oko Jona Jonesa koji je pokazao da će biti vrlo težak pregovarač i, ako se UFC za to odluči, vrlo skup protivnik za novopečenog vladara teške kategorije.

"S obzirom na to da 12. lipnja, barem za sada, nije izvediv, hoće li UFC ponovno posjetiti Jonesa? Možda. Ali Lewis je spreman, voljan i sposoban. Ne bih se iznenadio da pokušaju taj revanš dogovoriti za neki kasnije termin na ljeto ili jesen. Ne čini mi se da su trenutno spremni ispoštovati Jonesovu cijenu", dodao je Helwani na Twitteru.

Jonesova cijena? Rekli bismo, 'prava sitnica'. Ako ćemo se voditi prema onome što je nedavno poručio, "sve u rasponu od osam do 10 milijuna dolara neće biti dovoljno."

Dođe li na kraju do borbe Ngannoua i Lewisa, kome biste dali prednost - prvaku ili borcu koji ga je već jednom svladao?

Linker
13. travanj 2024 13:08