UFC

(VIDEO) Jon Jones: ‘Želim do naše borbe biti jednako velik ili čak veći od Ngannoua‘

Jon Jones
 Ronald Martinez/Getty Images/Profimedia
Do idućeg ulaska u Octagon, Jon Jones namjerava postati slika i prilika pravog teškaša

Iako se trenutno čini kako UFC nema namjeru niti započeti razgovore s Jonom Jonesom vezano uz borbu protiv Francisa Ngannoua, ukoliko on to sam ne inicira, bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije nastavlja pripremati se za prelazak u tešku kategoriju. Uvjeren da će se do uvjeta doći i da će se borba dogovoriti, on nastavlja raditi na ispunjenju svojih teškaških ciljeva. Prije svega cilj je konstantno ostati u dobroj formi, što je i otkrio u razgovoru za Fight Hype.

"Trenutno treniramo i tome smo posvećeni. Treniramo i fokusiramo se na ono što možemo kontrolirati, biti u što boljoj formi jer mislim da će već samo to bolje prodati borbu. Ljudi žele vidjeti dva titana. Francis to već je, a ja pokušavam postati. Želim izgledati kao titan, biti jednake veličine ili čak veći od njega kad se napokon nađemo jedan preko puta drugog. Imam puno posla za odraditi. Nadam se da će do borbe doći. Na nama je sad da ostanemo fokusirani, treniramo i vidimo što će UFC napraviti sa svoje strane", rekao je Jones u kratkom razgovoru nakon treninga.

On uistinu izgleda vrlo opušteno, kao da mu što skorije dogovaranje borbe zaista ne predstavlja neki životni prioritet. Zapravo, žao mu je što se već ranije nije odlučio na ovaj potez, prije svega zbog toga koliko se dobro osjeća kao teškaš. Čak je povukao paralelu sa svojom braćom, inače podosta krupnijim momcima od njega. Jedan je bivši, a jedan aktualni NFL igrač američkog nogometa, a obojica su osvajači Super Bowla.

"Sjajno je trenirati ovako težak i dobro je jesti što god želim. Očito sam na dobrom planu prehrane, no jedem puno i također puno odmaram. Trenutno živim poput potpunog sportaša. Uzbuđen sam natjecati se na svom punom potencijalu, boriti se bez potrebe skidanja kilograma. Imam dva brata koji su veliki momci i zapravo osjećam kako sam takav i ja trebao biti cijelo vrijeme", otvoreno je otkrio.

Po pitanju eventualnog Jonesovog povratka borbama za sada nema nikakvih informacija. On je već rekao kako se neće prvi javiti UFC-u i čini se da drži do toga. Loša stvar je jedino što su takve najave došle i od strane samog UFC-a.

Linker
06. rujan 2021 14:09