UFC

UFC prije otkazivanja priredbi umalo ugovorio revanš Romera i Weidmana

Chris Weidman i Yoel Romero
 screenshot
UFC je bio vrlo blizu ugovaranju revanša između Yoela Romera i Chrisa Weidmana. Zapravo, nedostajali su tek neki liječnički nalazi da bi ista bila potvrđena za UFC 250, no prije toga je došlo do otkazivanja svih priredbi.

Tu informaciju prvi je otkrio Romerov menadžer Abe Kawa.

"Ponudili su nam Chrisa Weidmana, no Yoel ima ozljedu orbitalne kosti pa nije mogao odmah prihvatiti. Čekali smo nalaze da vidimo može li dobiti dozvolu za borbu 9. svibnja i dok smo to čekali su oni otkazali priredbu", rekao je Kawa putem live chata na Instagramu.

Da to nije samo njegova priča, potvrdio je i sam Weidman, koji je nakon otkazivanja priredbe objavio kako je tijekom ovog razdoblja prihvatio čak tri različita protivnika. Sad je otkrio i koji su to.

"Prvo Hermansson pa Edmen i na kraju Romero", Weidmanov je popis protivnika na koje je pristao.

Chrisova originalno ugovorena borbe bila je protiv Hermanssona i njih dvojica trebali su predvoditi Fight Night 174, 2. svibnja u Oklahoma Cityju. Nije poznato zbog čega je Hermansson odustao od borbe. Edmen Shahbazyan bio je ugovoren za Fight Night 172 koji se trebao održati 11. travnja. Nije poznato niti zbog čega je on otpao. Romero se posljednji put borio prošlog mjeseca, kad je u borbi za UFC titulu srednje kategorije poražen od Israela Adesanye.

Romero i Weidman prvi put su se borili na UFC 205 priredbi u studenom 2016. godine. Weidman je tu borbu izgledao odlično i bio je u prednosti nakon dvije runde, no u trećoj ga je Romero nokautirao brutalnim udarcem letećim koljenom. Mnogi smatraju kako bivši prvak nakon te borbe više nije isti. Tako Weidman u posljednjih šest borbi ima samo jednu pobjedu. Isto toliko ima i Romero u posljednjih pet, no čak tri su bile za UFC titulu.

Linker
19. travanj 2024 12:15