UFC

UFC priprema fantastičan meč u perolakoj kategoriji: Kattar će pokušati prekinuti Allenov pobjednički niz

Arnold Allen i Calvin Kattar

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica visokorangiranih boraca perolake kategorije trebali bi ujedno i predvoditi UFC Fight Night 213 event

Dok Alexander Volkanovski kao UFC-ov prvak perolake kategorije trenutno obnaša ulogu zamjene u slučaju da netko otpadne iz meča između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva, visokorangirani izazivači unutar perolake kategorije međusobno će se obračunati.

Volkanovski je više puta znao isticati kako trenutno nema jasnog izazivača i da bi preferirao obračun Josha Emmetta i Yaira Rodriguez kako bi se iskristalizirao novi izazivač. UFC zasad nije upario njih dvojicu, ali zato su uparili petorangiranog i šestorangiranog izazivača perolake kategorije.

Radi se o Calvinu Kattaru (23-6-0) i Arnoldu Allenu (18-1-0, 9-0 UFC), a borba će predvoditi UFC Fight Night 213 priredbu koja se održava 29. listopada (10. mjesec). Službena potvrda još nije nastupila, ali višestruki izvori potvrdili su za ESPN i MMA Junkie kako su oba borca pristala na ovu borbu.

Ali kakav bi ovo meč mogao biti! Ne samo da su Kattar i Allen ponajbolji UFC-ovi borci perolake kategorije, nego su i jako uzbudljivi borci. Kattar je u sva tri posljednja nastupa nagrađen bonusom za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Gigu Chikadzea pobijedio je jednoglasnom odlukom, ali Max Holloway i Josh Emmett porazili su ga na bodove. Holloway ga je uvjerljivo prebio početkom 2021. godine, a poraz od Emmetta u šestom mjesecu ove godine ujedno je i posljednji nastup koji je Kattar zasad odradio. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Emmett, ali meč je lako mogao otići na Calvinovu stranu.

Što se Arnolda Allena tiče, njega smo posljednji put gledali u trećem mjesecu ove godine. Arnold je na londonskom eventu završio Dana Hookera tehničkim nokautom u prvoj rundi. Engleski borac nagrađen je bonusom za najbolju izvedbu večeri, a bila je to deveta UFC pobjeda za Arnolda Allena. Jednako toliko je i nastupa odradio, odnosno nitko ga nije uspio poraziti pod okriljem UFC-a. Ako pogledamo borbe koje je odradio i prije dolaska u UFC, Arnoldov pobjednički niz seže do 11 uzastopnih pobjeda.

Calvin Kattar bit će ipak najteži Allenov protivnik u dosadašnjoj karijeri, a ovaj meč svakako ima potencijala postati jednim od najuzbudljivijih u 2022. godini. Iste večeri borit će se Jake Paul i Anderson Silva, ali UFC je odabrao dvojicu jako dobrih kandidata koji bi međusobnim obračunom mogli zasjeniti meč YouTubera i legendarnog ‘‘Spidera‘‘.

Na istom eventu borit će se Ilia Topuria i Edson Barboza, a nastupit će i borci poput Andreija Arlovskog (vs. Marcos Rogerio de Lima), Dustina Jacobyja (vs. Khalil Rountree Jr.) itd.

Linker
19. travanj 2024 20:30