UFC

UFC se idućom Fight Night priredbom vraća na američku javnu televiziju

Holloway vs. Kattar Poster
 UFC
Prva UFC-ova priredba u 2021. godini bit će i veliki povratak promocije najširoj publici

Nakon što su se dvije godine sve UFC priredbe u Americi emitirale samo putem ESPN kanala i platforme, najveća svjetska MMA promocija vraća se na jednu od pet američkih javnih televizija. Po prvi put nakon prosinca 2018. godine, kad se UFC oprostio od FOX televizije. UFC Fight Night 184 održat će se na programu ABC televizije.

Ako se pitate kako je to moguće, objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno. Iako UFC ima ekskluzivni ugovor s ESPN-om, najveća sportska mreža u vlasništvu je Disney korporacije, koja je također u većinskom vlasništvu ABC-a. Oni su donijeli odluku da bi se isplatilo UFC ponuditi svim američkim korisnicima televizije. Odluka je za sada donesena za priredbu koja se održava 16. siječnja, no dobra gledanost mogla bi rezultirati češćim javnim emitiranjem, što bi bila svakako dobra vijest za promociju, ali i za fanove.

Zadatak zadovoljiti ukuse Amerikanaca imat će Max Holloway i Calvin Kattar, koji će se sučeliti u glavnoj borbi priredbe, no na programu se nalazi još nekoliko zanimljivijih borbi. Službeni raspored još uvijek određen, ali za očekivati je da će se na glavnom programu naći borba Santiaga Ponzinibbia i Lia Jnglianga, kao i Omarija Akhmedova protiv Toma Breesea. Na istom programu svoju će drugu UFC borbu odraditi Duško Todorović. Njega čeka opasni nokauter Punahele Soriano.

Linker
25. travanj 2024 12:39