UFC

Volkanovski spreman za obranu UFC titule: ‘Slomit ću ga pritiskom!‘

Alexander Volkanovski
 Jeff BOTTARI/ZUFFA LLC/AFP
Krajem zime mogli bismo gledati borbu za UFC-ovu titulu perolake kategorije

Alexander Volkanovski u 2020. godini borio se tek jednom. 32-godišnji Australac u srpnju je po drugi put savladao Maxa Hollowaya te je nakon toga mogao krenuti gledati prema drugim izazivačima koji mu slijede. Istina, mnogi smatraju da u toj borbi protiv bivšeg prvaka nije trebao odnijeti pobjedu, no suci su odlučili da pojas neće promijeniti vlasnika, a treća borba protiv Hollowaya trenutno nema smisla, dok god je omjer 2:0 u korist Alexandra.

Svog vjerojatnog protivnika saznao je tri mjeseca nakon svoje posljednje borbe. Impresivnom izvedbom protiv Chan Sunga Junga, Brian Ortega ekspresno je osigurao još jednu priliku napasti titulu, nakon što je u prvom pokušaju, krajem 2018. godine, od Maxa Hollowaya dobio rijetko viđene batine. No, situacija u kategoriji bila je takva da je ovom jednom impresivnom pobjedom ponovno na onoj poziciji gdje želi biti. Preostalo je samo dogovoriti gdje i kad će se borba održati.

U razgovoru za SCMP MMA, Volkanovski je rekao kako se nada borbi o ožujku, čime vjerojatno puca na UFC 259, koji se održava šestog dana spomenutog mjeseca, vjerojatno predvođen borbom Jana Blachowicza i Israela Adesanye. Tamo je i borba za titulu ženske perolake kategorije između Amande Nunes i Megan Anderson, no vjeruje Volkanovski da bi još jedna borba za titulu mogla završiti na tom programu, koji bi onda dobio dodatnu dozu spektakla i važnosti. Dodao je i nešto o svom protivniku.

"Ortega me je u posljednjoj borbi iznenadio jer nisam očekivao da će se boriti tako pametno. Imao je jako dobar izbor udaraca i par stvari koje nisam očekivao. Mislio sam da će ići na završnicu, što je zapravo njegov stil borbe. No, pokazao je strpljenje, izbor udaraca, lažnjake, puno stvari na kojima je radio. Možda je uzeo i neke bilješke iz naše knjige, ne mogu biti siguran, ali svakako je podigao svoj nivo i bilo je to jako dobro", rekao je, okrenuvši se svojoj borbi protiv T-Cityja:

"Uzbuđen sam oko te borbe, ali isvoremeno mislim da sam na jednom potpuno drugom nivou jer sam svestran. Mogu borbu odvesti gdje je god potrebno. Borac sam koji nikad ne staje, nikad se ne predaje. Zapravo, nije dovoljno reći samo da sam svestran, stvar je zapravo puno dublja. Svakog svog protivnika mogu odvesti negdje drugdje. Mislim da ću ga slomiti, nešto poput onoga što je napravio Max Holloway. Posebno jer u svom stilu imam presing. To je zabavna borba za mene jer mogu raditi taj pritisak i mogu mu ići direktno u lice. To je nešto što ljudi vole vidjeti. A ja ću svakoga natjerati da se kreće unazad. Uspio sam to napraviti i Israelu Adesanyi na treningu. Ne čini sam se tako kad me vidite, zapravo to shvatite tek kad stanem preko puta vas."

Volkanovski će, osim druge obrane titule UFC prvaka, u borbi protiv Ortege loviti i svoju desetu UFC pobjedu iz jednako toliko nastupa.

Linker
26. travanj 2024 23:13