UFC

UFC se vraća u Irsku? Procurile su informacije na društvenim mrežama, znači li ovo povratak Conora McGregora?

Conor McGregor u 3Areni u Dublinu

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Ovo bi bila prva priredba na irskom tlu nakon osam godina

Još uvijek čekamo čuti gdje će sve UFC imati priredbe u posljednjem mjesecu ove godine, a nedavno su procurile potencijalne informacije koje bi mogle dići borilački svijet na noge. Ako je vjerovati tim informacijama, UFC se u prosincu vraća u Irsku!

Informacije je na svom Instagram profilu objavio menadžment UFC borca Jamiea Mullarkeyja, koji je potpisao novi ugovor s UFC-om.

"Drago nam je podijeliti vijesti da je Jamie Mullarkey potpisao novi ugovor s UFC-om. U posljednje četiri borbe ima tri pobjede i jedan poraz te se nadamo da će se vratiti u kavez u prosincu u Irskoj, ako sve bude po planu."

Čim je došlo do ove informacije, odmah se postavilo logično pitanje: Znači li ovo povratak Conora McGregora? "The Notorious" bi trebao odraditi meč s Michaelom Chandlerom nakon što su bili treneri u ovosezonskom izdanju "The Ultimate Fightera", a ne postoji bolje mjesto za povratak od domaćeg terena. Ipak, prepreka je USADA, ali ne bismo se čudili da McGregor dobije izuzeće.

Tu je i perspektivni velteraš Ian Garry. Posljednju je borbu odradio prošli mjesec na UFC-u 292 protiv Neila Magnyja te je slavio bez većih problema i pokazao da je zvijezda u usponu, a zasigurno bi to sve otišlo na još višu potenciju ako bi se borio u Dublinu. Osim Iraca, tu ima još podosta zanimljivih kandidata, poput Paddyja Pimbletta, a sigurni smo da bi podosta europskih boraca pohrlilo nastupiti na ovoj priredbi.

UFC je do dana današnjeg tri puta dolazio u Irsku, a posljednji "event" bio je 24. listopada 2015. godine kada su predvodnici bili Louis Smolka i Paddy Holohan. Tada se trebao boriti i Stipe Miočić, ali je otkazao 10 dana prije borbe zbog ozljede te je njegova borba s Benom Rothwellom otkazana.

Naravno, sve ove informacije treba uzeti s rezervom jer je ovo samo objava menadžmenta, a i sam Dana White je nedavno izjavio da možemo očekivati priredbu u Dublinu iduće godine. Ipak, stvari se mogu jako brzo preokrenuti, a hoće li promocija stvarno završiti ovu godinu dolaskom na irsko tlo, saznat ćemo u naredno vrijeme.

Linker
05. svibanj 2024 09:01