UFC

Ovince St. Preux drugi put u karijeri pozitivan na doping: Suspenzija ipak nije pretjerano duga

Ovince St. Preux

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iskusni UFC-ov veteran pozitivan je bio na testiranju u šestom mjesecu

Zanimljivo priopćenje jučer je došlo od strane USADA-e, odnosno Američke antidopinške agencije koja ujedno testira i UFC-ove borce. Poznati UFC-ov poluteškaš Ovince St. Preux nedavno je bio pozitivan na dopinškom testiranju i čeka ga suspenzija.

OSP je testiran 17. lipnja (šesti mjesec) i njegov uzorak bio je pozitivan na nedopuštene supstance, a ponovljeni test odrađen 11. srpnja (sedmi mjesec) samo je potvrdio prisutnost nedozvoljene supstance. USADA nije obavijestila OSP-a da je prvi test bio pozitivan, sve dok nisu dobili rezultate drugog testa. Tako su spriječili mogućnost da OSP utječe na rezultate drugog testa, a USADA je pronašla prisutnost spoja pod nazivom ‘‘1-Androstendion‘‘. Radi se o nedozvoljenoj supstanci, a OSP-ju je ovo pad na doping u karijeri.

Još 2019. godine St. Preux je imao pozitivan test i pronađena je prisutnost ostarina u njegovom organizmu. OSP je tada dokazao da su u pitanju bili kontaminirani suplementi na kojima nije bilo navedeno da sadrže nedozvoljenu supstancu. USADA je uvažila njegov prigovor i suspendirali su ga na samo tri mjeseca.

Gotovo identična situacija dogodila se i ovaj put. OSP je priložio svu suplementaciju koju konzumira, a na proizvodima koje koristi nije bila navedena prisutnost zabranjene supstance. USADA je ponovno uvažila primjedbu OSP-a, ali ovaj put je dobio nešto dulju suspenziju. Šest mjeseci trajat će njegova suspenzija, počevši od 17. lipnja (šesti mjesec) kada je odrađen prvi pozitivni test.

40-godišnji St. Preux posljednji nastup odradio je u drugom mjesecu ove godine. Philipe Lins nokautirao ga je u prvoj rundi, a OSP je u posljednja četiri nastupa upisao čak tri poraza nokautom. Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua jedini je borac kojeg je uspio poraziti u tom periodu.

Linker
28. travanj 2024 18:27