UFC

UFC službeno potvrdio borbu Covingtona i Woodleya

Covington vs. Woodley
 screenshot/YouTube
Napokon je službeno potvrđena borba Colby Covingtona i Tyrona Woodleya, a održat će se 19. rujna

Kao što je posljednjih dana i najavljivano, Colby Covington i Tyron Woodley dogovorili su borbu za 19. rujna i njihov ogled na pet rundi predvodit će program UFC Fight Nighta 178, u UFC-ovom APEX kompleksu.

Tako će se napokon održati borba koja se već godinama "kuha", no nije se uspijevala dogovoriti. Prvi put je propala kad je Woodley držao pravi, a Covington privremeni pojas velter kategorije, a nakon toga se u dogovaranje kretalo još par puta, no bez uspjeha. Zanimljivo, dogodit će se sada, kad je Woodley u nizu od dva teška poraza. Naime, protiv Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa izgubio je sudačkim odlukama, no bodovno je poražen u svih deset rundi.

Covington također dolazi iza poraza, no onog koji je doživio u napadu na titulu, protiv Kamarua Usmana u prosincu. I on je dugo čekao ovu borbu, prozivajući Woodleya na razne načine, ali sve do sada ista nije dogovorena.

Borcima i fanovima sad preostaje nadati se kako se do 19. rujna neće dogoditi ništa nepredviđeno te kako će se ovaj okršaj, u koji će Covington ući kao veliki favorit, na kraju napokon održati. Nema sumnje da nas u ovaj četiri tjedna, koliko je preostalo do borbe, očekuje svojevrstan najavni show od strane oba borca. Već su puno toga rekli jedan o drugom, no sigurno su nešto sačuvali i za pravu priliku.

Linker
27. travanj 2024 06:58