UFC

UFC ugovorio vrlo zanimljiv obračun teškaša: Volkova čeka meč protiv opasnog imenjaka iz Moldavije

Alexander Volkov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Osmorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije tražit će drugu pobjedu zaredom

Vrlo zanimljiv obračun teškaša ugovoren je za UFC Fight Night 221 event zakazan za 11. ožujka (3. mjesec) u Las Vegasu. Alexander Volkov (35-10-0) i Alexander Romanov (16-1-0) odmjerit će snage na eventu u Las Vegasu.

Alexander Volkov u toj borbi branit će svoje osmo mjesto u poretku izazivača teške kategorije. 201 cm visoki Rus posljednji nastup odradio je u šestom mjesecu 2022. godine, a nokautom u prvoj rundi porazio je Jairzinha Rozenstruika. Ranije prošle godine, Volkov je na londonskom eventu izgubio od Toma Aspinalla, a sjajni britanski teškaš porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Alexander Romanov perspektivni je teškaš iz Moldavije, a sve do osmog mjeseca prošle godine, Romanov je bio neporažen. Pod okriljem UFC-a bio je na pet uzastopnih pobjeda, ali niz je završio protiv Marcina Tybure. Bila je to prilika za dodatni iskorak Romanova ka samom vrhu kategorije, ali većinskom odlukom sudaca slavio je Poljak.

Tybura je inače zajednički protivnik Volkovu i Romanovu, ali ruski teškaš bolje je prošao protiv Tybure. Volkov je krajem 10. mjeseca 2021. godine porazio Tyburu jednoglasnom odlukom sudaca.

Zanimljivo je to da Romanov nakon poraza od desetorangiranog Tybure dobiva priliku boriti se protiv osmorangiranog Volkova. UFC možda time daje do znanja da su vidjeli Romanova kao boljeg u tom tijesnom meču. Naime, Tybura će sljedeći nastup odraditi protiv 15-rangiranog Blagoyja Ivanova (4.2. se bore) i branit će svoje deseto mjesto u poretku izazivača, a Romanov će se boriti s borcem koji je bolje rangiran od Tybure.

Naravno, puno je raznih faktora koji stoje iza ‘‘matchmakinga‘‘ i teško je sa sigurnošću govoriti zašto se UFC odlučio na ovakvo uparivanje, ali jedno je sigurno. Meč između Romanova i Volkova bit će vrlo zanimljiv. Romanov je 15 od svojih ukupno 16 pobjeda upisao prekidima, a Volkov je prekidom slavio čak 26 puta (23 nokauta, 3 ‘submissiona‘).

Hoće li Volkov upisati drugu pobjedu zaredom ili će se Romanov vratiti na pobjedničke staze, saznat ćemo 11. ožujka (treći mjesec).

Linker
20. travanj 2024 02:27