UFC

UFC upario Rachael Ostovich i Veronicu Macedo na priredbu u Urugvaju

Rachael Ostovich i Veronica Macedo
UFC je napokon krenuo puniti program svoje prve priredbe u Urugvaju. Tako su najavili sedam borbi, među kojima se nekako istaknula ona u kojoj su uparili Rachael Ostovich i Veronicu Macedo, borkinje muha kategorije.

Rachael Ostovich (4-5, 1-2 UFC) je 28-godišnja borkinja koja je krajem prošle godine bila u centru pažnje MMA medija nakon zlostavljanja od strane supruga. Svoju hrabrost prezentirala je time što je samo dva mjeseca nakon toga odradila borbu protiv Paige VanZant. Ona se dogodila u siječnju, a Ostovich je tada poražena i to po drugi put u nizu. Od tada ju se većinom moglo vidjeti samo na Instagramu, gdje ju prati preko 600.000 ljudi. Nije se znalo što se s njenom borilačkom karijerom, no sad je potvrđeno kako će ju nastaviti ovog ljeta. I to u borbi koja će vjerojatno ovisiti o tome hoće li i dalje biti dijelom UFC rostera.

10. kolovoza u Montevideu čeka je borba protiv djevojke u sličnoj situaciji. Veronica Macedo (5-3-1, 0-3 UFC) je 23-godišnja borkinja iz Venezuele, koja se do sada nije iskazala u Octagonu. Odradila je tri borbe i u svima je doživjela poraz, no unatoč tome je dobila još jednu šansu potvrditi kako ima mjesta u najboljoj svjetskoj MMA promociji. Inače živi i trenira u Parizu, a jiu-jitsu i karate su njene primarne discipline.

Ono što rijetko kome može promaknuti je ono čime se ove djevojke najviše ističu. Radi se o vrlo atraktivnom izgledu, a samo uparivanje dovelo je do komentara kako je UFC odlučio upariti dvije svoje najljepše borkinje. Kako se niti jedna do sada u kavezu nije previše istaknula, ovo je prilika za barem jednu od njih da dođe do pobjede i osigura si neku dobru borbu u bližoj budućnosti. Matchmaking ženskih borbi ove se godine podosta bazira na međusobnom uparivanja atraktivnih djevojaka pa niti iz tog kuta gledanja ovaj potez ne treba čuditi. Jedna će svakako profitirati iz ove borbe pa je stoga vjerojatno objema ovo i najvažniji nastup u dosadašnjoj karijeri.

Među preostalim potvrđenim borbama za priredbu u Montevideu, vrijedi spomenuti duel Tecie Torres i Marina Rodriguez, Oscara Piechote protiv Rodolfa Vieire i Enriquea Barzole protiv Bobbya Moffetta. Event još uvijek nije dobio svoju glavnu borbu.

Linker
23. travanj 2024 14:18