UFC

UFC vratio popularnog 'Lokomotiva' za priredbu u Kopenhagenu

Nicolas Dalby
 Instagram (UFC)
UFC-ova najnovija akvizicija zapravo je jedan povratnik čije je samo napuštanje promocije većinu fanova iznenadilo. To je Nicolas Dalby, koji automatski postaje zvijezda priredbe u svom Kopenhagenu, gdje će se boriti protiv Alexa Oliveire.

Čim je UFC objavio kako će 28. rujna po prvi put Octagon dovesti u Kopenhagen, pretpostavljalo se kako bi to moglo značiti i povratak najpopularnijeg danskog borca u promociju. Nicolas Dalby bio je u međuvremenu član Cage Warriorsa, promocije kao čiji je prvak i prvobitno došao u UFC, a sad su ga istim putem vratili. I to nakon što je prvog dana srpnja, protiv Rossa Houstona, odradio jednu od najkrvavijih borbi u novijoj MMA povijesti.

34-godišnji Dalby (17-3-1, 1-2-1 UFC) vratit će se u Octagon u svojoj domovini i to nakon tri pobjede u nizu unutar Cage Warriors kaveza. Možda bi bilo i četvrte da gore spomenuta nije bila prekinuta i poništena radi previše krvi. Što se tiče UFC karijere, već u svojoj debi borbi je Dalby savladao Elizeua Zaleskog Dos Santosa, borca koji je nakon toga ušao u niz od sedam pobjeda, a okršaj protiv Darrena Tilla završio je bez pobjednika, no uz bonus za borbu večeri obojici. Uslijedili su onda porazi od Zaka Cummingsa i Petera Sobotte, no i privatni problemi što je rezultiralo napuštanjem UFC-a. Vratio se u Cage Warriors, gdje onda veže i poraz od Carla Pedersolija. Ipak, u međuvremenu je riješio probleme, proširio obitelj i vratio se pobjedničkim navikama pa je tako došao i povratak u UFC.

U tom povratku čeka ga vrlo neugodna borba. Alex "Cowboy" Oliveira (19-7-1, 10-5 UFC) jedan je od najaktivnijih boraca u UFC-u, ali i najopasnijih u velter kategoriji. Trenutno se nalazi u nizu od dva poraza, no i u njima je ponudio veliku količinu akcije. Posljednji ut kad se borio je upisao poraz od Mikea Perryja, ali uz bonus za borbu večeri. Nakon 14 nastupa u prve četiri godine na UFC rosteru, ove godine nastupio je tek jednom.

Priredba u Kopenhagenu nosi naziv UFC Fight Night 160, a predvođena je borbom srednje kategorije između Jacka Hermanssona i Jareda Cannoniera.

Linker
26. travanj 2024 19:15