UFC

UFC 'zaobišao' Gaethjea: Ako pobijedi Cerronea, McGregor će dobiti novu šansu protiv Khabiba!

Nurmagomedov vs. McGregor
 screenshot
Justin Gaethje bi mogao ostati bez svoje prilike za napad na pojas u lakoj kategoriji ukoliko Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov pobijede u mečevima koji slijede. Predsjednik UFC-a je potvrdio da "Notoriousu" planira dati drugu priliku protiv Dagestanca.

"Ako Conor može proći Kauboja, a ako Khabib može pobijediti Tonyja, gledat ćemo da organiziramo revanš između Conora i Khabiba vrlo brzo", potvrdio je Dana White u razgovoru za BT Sport uoči velikog UFC eventa koji nam slijedi, a koji će ponuditi čak tri dvoboja za titulu prvaka.

McGregor će, pak, svoju kartu za izazivačku poziciju broj 1 tražiti u siječnju predvodeći idući PPV event, dok će Nurmagomedov braniti pojas tri mjeseca kasnije protiv Tonyja Fergusona. Informacije koje stižu iz McGregorovog kampa potvrđuju da sličan plan u glavi ima i sam bivši dvostruki prvak. Doduše, spominjao se i meč protiv Jorgea Masvidala u velteru. White je i to potvrdio...

"Conor je zainteresiran i za meč protiv Masvidala. Ali vjerujem da mu je prvo cilj Khabib do 70 kilograma", dodao je prvi čovjek UFC-a.

Naravno, Justin Gaethje zasigurno neće biti presretan što će biti zaobiđen, a njegovo mjesto prepušteno "Notoriousu". Ovaj bivši WSOF prvak je naredao Vicka, Barbozu i posljednje Cerronea brutalnim nokautima. McGregor, s druge strane, za pobjedu ne zna još od meča protiv Eddieja Alvareza iz 2016. godine. U međuvremenu je izgubio u svakom sportu u kojem se natjecao pa je jasno zašto drugi borci neće biti presretni njegovim katapultiranjem u revanš protiv Nurmagomedova.

Unatoč svemu, na ljestvici lake kategorije McGregor je i dalje na broju 3. (?!), a Gaethje na broju 4.

Linker
18. svibanj 2024 19:11