UFC

UFC zbilja ne voli Belala Muhammada: Dana White otkrio što je sljedeće za Belala

Belal Muhammad

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Muhammad će se morati dobrano namučiti prije svog prvog napada na titulu

Mnogi su ostali iznenađeni izjavom Dane White koji je proteklog vikenda potvrdio da će Colby Covington biti sljedeći na redu za napad na titulu u velter kategoriji. Colby iza sebe ima pobjedu protiv Jorgea Masvidala, ali u posljednja četiri nastupa ima dva poraza.

Dvaput je Colby napadao pojas i oba put je gubio od Kamarua Usmana. Usman više ne drži titulu u velter kategoriji i Covington će dobiti novu šansu osvojiti pojas. Leon Edwards sada je kralj velter kategorije i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi jedan protiv drugog.

Covington je svoj napad na pojas zaslužio i vjernošću koju je pokazao UFC-u. Ovo treba uzeti s dozom rezerve, ali Colby je prema vlastitim navodima pristao doći u London i preuzeti ulogu zamjene, iako mu je ta uloga ponuđena dan uoči službenog vaganja. Samo jedan dan imao je Colby da skine kilažu, a navodno je u jednom danu skinuo osam kilograma. Time je uspješno odradio svoju ulogu zamjenskog borca i UFC ga u neku ruku nagrađuje za to.

Ono što se mnogima ne sviđa jest činjenica da je velter kategorija prepuna vrhunskih izazivača koji strpljivo grade svoj put ka napadu na titulu. Dok neki poput Belala Muhammada, Shavkata Rakhmonova i Khamzata Chimaeva nižu pobjedu za pobjedom, a još nisu dobili priliku za napad na titulu, Covington dobiva treći ‘‘title shot‘‘.

Belal Muhammad jedan je od najnezadovoljnijih. Muhammad je naime u nizu od osam uzastopnih pobjeda, ako izostavimo onaj ‘‘no contest‘‘ protiv Leona Edwardsa. Još od početka 2019. godine, Muhammad nije upisao poraz. U periodu nešto duljem od tri godine, Muhammad je upisao čak osam pobjeda, ali dojam je da ga UFC jednostavno ne želi pri vrhu.

Radi se o borcu kojeg fanovi jednostavno ne vole, što zbog stila borbe, a donekle i zbog njegove ne naročito zanimljive osobnosti. Muhammad je borac koji preferira hrvanje i kontrolu kao alate za doći do pobjede, a čak 16 od svojih 22 pobjede u karijeri, upisao je na bodove.

Belal će ipak morati doći do još jedne pobjede prije eventualnog napada na titulu, a čeka ga jako težak ispit, barem ako je vjerovati Dani Whiteu.

‘‘Što je sljedeće za Belala? (Shavkat) Rakhmonov. Radimo na tome.‘‘, rekao je White na konferenciji za medije nakon UFC 286 eventa.

Shavkat Rakhmonov neporaženi je borac iz Kazahstana, a iza sebe ima 17 pobjeda u jednako toliko nastupa. Svih 17 pobjeda upisao je prekidom, a u posljednjem nastupu završio je Geoffa Neala ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Geoff Neal inače je borac koji je nanio posljednji poraz Belalu Muhammadu.

Dobrano će se Muhammad morati namučiti za taj napad na pojas, ali ako je uistinu najbolji kao što tvrdi, porazit će i Shavkata.

Linker
26. travanj 2024 18:59