Ostalo

Dana White uskoro u svijetu boksa? ‘Ne znam mogu li popraviti boks, ali mogu ga učiniti zanimljivijim‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik dugi niz godina ima ambiciju okušati se kao promotor u svijetu boksa

Još 2017. godine Dana White optimistično je najavio novi projekt pod nazivom ‘‘Zuffa Boxing‘‘. UFC-ov predsjednik planirao se uhvatiti u koštac sa svijetom boksa, jer prema njegovim navodima, boks je sport s previše problema i komplikacija oko ugovaranja mečeva između najboljih boksača na svijetu.

Otprilike šest godina kasnije, niti jedan jedini boksački meč nije se održao pod okriljem Zuffa Boxinga, a Dana White još je 2020. godine u intervjuu za The Sports Network izjavio:

‘‘U skorašnje vrijeme ne planiram raditi ništa konkretno u boksu. Nikad nisam niti rekao da radim na nečemu, ali promatram i proučavam situaciju u boksu kroz proteklih nekoliko godina. Razlog zbog kojeg me niste vidjeli da išta radim leži u tome koliko je boks uništen i kompliciran. U takvom je neredu.‘‘, rekao je tada Dana White.

Ipak, čini se da White i dalje sanjari o nekakvim poduhvatima u svijetu boksu, a to je otkrio u razgovoru za Sports Business Journal. Dana navodno posljednjih osam do devet mjeseci radi na pokretanju nove boksačke promocije, a promocija bi s radom trebala započeti kroz 12 do 24 mjeseci.

‘‘Ne znam mogu li popraviti taj sport, ali mislim da mogu ugovarati mečeve koje ljudi žele gledati i mogu učiniti boks interesantnim, gradeći brand oko svega toga.‘‘, rekao je White.

Interes Dane White za ulaskom u boksačke vode najviše je porastao 2017. godine tijekom ugovaranja i promoviranja borbe između Conora McGregora i Floyda Mayweathera. White je tada izjavio da će 100 posto ući u svijet boksa, ali još uvijek čekamo na održanje tog obećanja.

Inače, općepoznato je da White često voli kritizirati svijet boksa, naročito kada se događaju nekakve zavrzlame u pregovorima oko najvećih boksačkih mečeva. To se upravo događa u pregovorima za borbu između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, a White je proteklog vikenda iskoristio priliku za uputiti sarkastični osvrt.

‘‘Je li dogovoren taj meč, nije? Oh, nije? Dobro došli u svijet boksa. Je li ovo šokantno? Ne, jer to je jednostavno boks, tako se odvijaju stvari u tom sportu. Velike borbe koje bi se trebale dogoditi, zapravo se nikad ne dogode.‘‘, rekao je Dana.

Hoće li UFC-ov predsjednik uspjeti napraviti nekakvu drastičnu promjenu, vrijeme će pokazati. Mi mu želimo svu sreću da uspije u tome, jer boks nas često uistinu frustrira s ovim komplikacijama oko ugovaranja najvećih mečeva.

Linker
26. travanj 2024 09:21