UFC

UFC želi vratiti Dana Hookera na pobjedničke staze, borit će se protiv nerangiranog protivnika

Dan Hooker
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novozelanđanin je izgubio zadnje dvije borbe, a u rujnu će tražiti prekid crnog niza

UFC 266 priredba koja će se održati 25. rujna ove godine postala je bogatija za zanimljivu borbe u lakoj kategoriji. Osmorangirani borac ljestvice izazivača u lakoj kategoriji Dan Hooker (20-10-0, 10-6 UFC) snage će odmjeriti s nerangiranim Nasratom Haqparastom. Višestruki izvori potvrdili su za portal BJPenn.com kako je ova borba ugovorena za spomenutu priredbu.

Radi se o pomalo iznenađujućem odabiru protivnika uzmemo li u obzir kako Dan Hooker poprilično visoko kotira u poretku UFC-ove lake kategorije, a donedavno je prozivao Islama Makhacheva. Međutim, Dagestanac će se boriti protiv Rafaela dos Anjosa, a iako je Dan Hooker pokušavao doći i borbe protiv Armana Tsarukyana, na koncu će 25-godišnji Nasrat Haqparast biti njegov protivnik. Hooker na pobjedu čeka od veljače 2020. godine kada je podijeljenom sudačkom odlukom savladao Paula Feldera. ''Hangman'' je nakon toga nanizao dva poraza, no gubio je od vrhunskih boraca kao što su Dustin Poirier i Michael Chandler. Činilo se kako se Dan Hooker povlači nakon što je u siječnju nokautiran od strane Michaela Chandlera jer je 31-godišnji Novozelanđanin ostavio rukavice u kavezu, no ubrzo se predomislio rekavši kako se ne želi umiroviti jer u ničemu drugom nije dobar. Krajem devetog mjeseca imat će dobru priliku da nas podsjeti koliko je dobar kada je MMA u pitanju.

Nasrat Haqparast (13-3-0, 5-2) s druge strane zasigurno ne dolazi izgubiti i pokupiti novac. 25-godišnji borac afganistanskih je korijena, no rođen je u Hamburgu u Njemačkoj pa tako posjeduje i njemačko državljanstvo. Zadnji nastup odradio je u ožujku ove godine te je jednoglasnom odlukom pobijedio Rafu Garciju. Time je došao do druge pobjede u nizu. Radi se o borcu koji je u periodu od srpnja 2018. godine do kolovoza 2019. godine nanizao tri pobjede i bio je na glasu kao veliki potencijal lake kategorije. Međutim, nakon toga uslijedila je borba protiv Drewa Dobera koji ga je nokautirao nakon samo 70 sekundi borbe. Nasrat je nakon toga pobijedio Alexandera Munoza i spomenutog Garcija, a borba protiv Hookera biti će mu najveća u dosadašnjoj karijeri.

UFC 266 priredba trebala bi se održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu, a u glavnoj borbi večeri nastupit će Alexander Volkanovski koji će pojas perolake kategorije braniti protiv Briana Ortege. Neće to biti jedina borba u kojoj će pojas biti u igri jer će Valentina Shevchenko također braniti svoju titulu prvakinje muha kategorije, a Lauren Murphy pokušat će iznenaditi svijet pobjedom protiv nevjerojatno dominantne prvakinje. Nick Diaz također se vraća borbama nakon više od šest godina pauze, a njegov protivnik biti će Robbie Lawler u revanšu iz 2004. godine. Srpski borac Uroš Medić također bi trebao nastupiti na ovoj sjajnoj priredbi, a s druge strane kaveza stajat će Jalin Turner.

Linker
23. travanj 2024 10:25