UFC

Ugovara se revanš između Namajunas i Andrade

Namajunas vs. Andrade
 screnshot
Budući da će Weili Zhang titulu prvakinje slamka kategorije braniti protiv Joanne Jedrzejczyk, UFC je odlučio ugovoriti revanš borbe između Jessice Andrade i Rose Namajunas.

U pitanju su dvije od tri djevojke koje su tijekom 2019. godine bile vlasnice pojasa najniže UFC-ove težinske kategorije. Namajunas je u godinu ušla kao prvakinja, da bi joj Andrade u svibnju oduzela naslov pobjedom u glavnoj borbi UFC 237 priredbe. Nažalost po nju, niti ona ga nije dugo zadržala. Velikodušno je pristala titulu braniti tri mjeseca kasnije u Kini, gdje ju je nokautirala trenutna prvakinja.

Tako su UFC matchmakeri odlučili da je trenutno najbolja situacija ovu borbu ponovno organizirati, prije svega zbog stanja u kategoriji, ali i uzbuđenja koje je pružio njihov prvi okršaj. Namajunas je tada na nogama u potpunosti dominirala, no Andrade je u drugoj rundi dočekala svoju priliku. Skratila je distancu, uhvatila i podigla Rose, a onda je svom snagom bacila na pod, automatski je tim udarom nokautiravši. Namajunas se od tada nije borila, uz izjavu kako mora preispitati koje su joj želje i ambicije te se čini kako se one tiču nastavka karijere.

Ovaj revanš se ugovara za 18. travnja i UFC 249 priredbu koju predvode Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson, a pretpostavlja se kako bi mogla imati status sunaslovne borbe. Prema za sada poznatim informacijama, borkinje su pristale, no UFC još nema namjeru ovaj duel službeno obznaniti.

Andrade se trenutno nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivačica, dok je Namajunas druga. Tatiana Suarez je treća, dok je trenutna izazivačica Jedrzejczyk tek četvrta. Suarez je prije ozljede najbolje kotirala za poziciju izazivačice i to bi je moglo čekati kad se vrati, no ona je sama izjavila kako će tražiti još jednu borbu prije napada na titulu. Tako bi upravo ovaj okršaj dvije bivše prvakinje mogao donijeti odluku o tome koja će dobiti priliku tu titulu vratiti. Tada će već biti poznato i hoće li Zhang ostati prvakinja ili će ta titula ponovno biti kod Poljakinje. Njih dvije svoju će borbu odraditi 7. ožujka na UFC 248 priredbi.

Linker
04. svibanj 2024 00:50