UFC

Uistinu se mijenja? Jon Jones tvrdi da je već 60 dana trijezan: ‘Bog je imao druge planove za mene‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije tvrdi kako je napravio pozitivne promjene u svojim navikama

Jon Jones i problematično ponašanje u neraskidivoj su vezi. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, proteklih godina u potpunosti je izgradio jako loš imidž. Od bježanja s mjesta prometne nesreće u kojoj je ozlijedio trudnicu pa sve do raznih nasilnih ispada pod utjecajem raznoraznih opijata. Dodamo li padove na doping testovima, kompletirana je slika Jonesovog ponašanja proteklih godina.

Naravno, na sve to, nadovezuju se njegove gotovo repetitivne izlike i obećanja da će se promijeniti. Često Jones u tu priču uplete i vjeru, iako je karakterno sve ono što vjerska načela ne promiču i ne nalažu. Sve to dovodi nas do činjenice da je Jones jedan veliki licemjer s ogromnim problemima kad je u pitanju samokontrola i ponašanje izvan borilišta.

Ipak, Jones je uporan u svojim nakanama da se uistinu promijeni, barem tako tvrdi. Naime, bivši prvak poluteške kategorije, putem Twittera podijelio je informaciju da je trijezan posljednjih 60 dana. Točnije, Jones navodno nije konzumirao alkohol sve od kraja devetog mjeseca i ceremonije na kojoj je primljen u UFC-ovu Kuću slavnih. Tada je slavni MMA borac pod utjecajem alkohola vršio nasilje nad svojom zaručnicom, a prilikom uhićenja, glavom je oštetio policijski automobil.

Izbačen je Jones nakon toga iz dvorane u kojoj je trenirao dugi niz godina. Mike Winkeljohn nije više mogao tolerirati takvo ponašanje i u dogovoru s Gregom Jacksonom, Jonesu je privremeno zabranjeno treniranje u toj dvorani. Čini se kako se ''Bones' niti ne planira vraćati, a intenzivno razmišlja o preseljenju u Arizonu gdje bi i nastavio trenirati u Fight Ready dvorani.

''Budite trijezni i bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao lav ričući obilazi i traži, koga da proždere.'', citirao je Jones Bibliju (1. Petrova 5,8) u prvom dijelu 'tvita', a zatim je dodao:

''Moja obitelj, moj život, moja karijera, mogli su biti završena priča nakon onog što se dogodilo u Las Vegasu. Ali Bog je imao druge planove za mene. 60 dana sam trijezan i nastavljamo brojati.'', dodao je Jon.

Inače, 58 dana prošlo je od spomenutog incidenta (24. rujna), no možemo mu oprostiti na zaokruživanju. Preostaje nam vidjeti koliko će sve to potrajati i kakva ćemo obećanja idući put slušati. Naravno, možda nas Jones sve iznenadi i uistinu postane uzorni sportaš, a prije svega uzorni građanin i obiteljski čovjek. Međutim, previše put slušali smo tu priču i tome se nadali. Njegov red je da ispuni sva ta silna obećanja.

Linker
16. travanj 2024 10:09