UFC

Umirovio se Alan Jouban, profesionalni model koji je postao uspješan UFC borac

Alan Jouban
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Američki velteraš postaje jedan od rijetkih koji u mirovinu odlazi nakon pobjede u posljednjoj borbi

Pola godine nakon što je odradio svoju posljednju borbu u Octagonu, Alan Jouban (17-7, 8-5 UFC) odlučio je kako se u isti više neće vraćati. UFC-ov borac velter kategorije dugo je razmišljao te je donio odluku koju smatra najboljom za sebe i svoju obitelj. Ovaj 38-godišnjak namjerava ostati uz sport i to uz posao koji je zapravo glavni razlog donošenja ovakve odluke.

Sve koji ga prate je o prestanku profesionalnog bavljenja sportom obavijestio putem objave na Twitteru.

"Želio bih službeno objaviti svoje umirovljenje i odlazak iz MMA-a. Ovaj sport i UFC su mi dali sve što danas posjedujem. Ne bih mijenjao niti jednu stvar na svom putu, budući da sam mogao živjeti svoj san, a da nisam nikad znao što mi iduće slijedi. Mojim trenerima i timskim kolegama, koji su bili dio ovoga, želim reći da ih nevjerojatno jako cijenim. Hvala svih mojim podržavateljima, ali i protivnicima s kojima sam se susretao. Ozljede, godine i život su mi rekli da je došlo vrijeme za ovako nešto. Ako se ne mogu natjecati punim kapacitetom, onda niti neću", napisao je Alan.

On je već neko vrijeme povremeni sudionik UFC-ovih studijskih emisija pred priredbe, a sad se namjerava tome u potpunosti posvetiti i to je odabrao kao svoju novu karijeru. Osim toga, u posljednje vrijeme je komentator priredbi LFA promocije na Fight Pass servisu te će sad vjerojatno imati više vremena i za tu vrstu posla.

"Sad ću se fokusirati na komentiranje, jer to je nešto gdje mogu pokazati svoju strast i znanje o sportu. Hvala svima na ljubavi koju su mi pružili kroz godine. Gledam prema tome da postanem bitan dio ovog sporta i na novoj poziciji", još je dodao.

Joubanova priča zapravo je vrlo zanimljiva, budući da je uspio zajedno voditi karijeru MMA borca i profesionalnog modela. Kao model je surađivao s nekima od najvećih kompanija, a čak je imao ugovor s Versaceom.

U sport je zapravo profesionalno ušao dosta kasno, s 28 godina. UFC-u je pristupio tri godine kasnije te je na rosteru proveo sedam godina, odradivši neke impresivne borbe. Poznat kao borac koji preferira stand up i atraktivni stil borbe, vrlo brzo je postao jedan od fanovima najdražih boraca. Najpoznatiji borci nad kojima je ostvario pobjede su Mike Perry, Belal Muhammad i Ben Saunders, a posljednju borbu odradio je u studenom prošle godine, kad je bio bolji od Dwighta Granta.

Tako je Jouban uspio postati jedan od rijetkih primjera boraca koji u mirovinu odlaze nakon pobjede u posljednjem nastupu. A razlozi koje je naveo navode na to da je riječ o inteligentnom momku koji se već sada jako dobro snalazi na poslu kojem se sad u potpunosti misli posvetiti. Prema tome, trebao bi s vremenom biti sve bolji.

Linker
19. travanj 2024 12:42